Real straffet av Tevez

Juventus med første stikk i semifinalen.

Juventus - Real Madrid 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Det var kanskje et varsel om hva som skulle komme da Arturo Vidal fyrte av det første skuddet mot Iker Casillas i Real Madrid-målet før minuttet var spilt av denne første semifinalen i Champions League.

- Det var en taktisk seier. Rettferdig var den også, sier matchvinner Carlos Tevez på Viasat etter kampen.

Den første halvtimen ble nemlig et fyrverkeri av en kamp mellom to for kvelden svært så angrepslystne lag.

Og da Carlos Tevez ble lekkert spilt fri på seksten meter og Alvaro Morata fant Casillas-returen en halvmeter fra det åpne målet, var det bare gått åtte minutter av kampen.

- Morata gjorde det bra. Det er ikke alle som klarer å prestere når man møter sitt gamle lag i en semifinale i Champions League, sier Tevez.

Tidenes toppscorer
Så haglet det med skudd, halvsjanser og smålekre detaljer fra de 22 ballkunstnerne i Torino i knappe tjue minutter før det smalt igjen.

James Rodriguez kombinerte fint på kanten, løftet blikket og fant en fullstendig umarkert Ronaldo foran mål med et lekkert lite innlegg.

Ronaldo, som på aller enkleste vis inntok tronen som tidenes toppscorer i Champions League med sin 76. scoring (Messi står med 75, men spiller i morgen), kunne juble over en fortjent utlikning.

Drøyt ti minutter senere kunne og burde servitøren blitt målscorer også. Iscos presise innlegg ble headet kontant i tverrliggeren fra fire meters hold, og Juventus slapp med skrekken.

Straffet av Tevez
Det gjorde derimot ikke Carvajal ti minutter etter hvilen. Juventus kontret to mot to, og idet Marcelo tok med seg Morata i fallet på midtbanen, dro Carlos Tevez seg inn i sekstenmeteren til Real Madrid.

Der ble han felt av en klønete Carvajal på etterskudd. Tevez tok straffen selv og scoret med et knallhardt skudd midt i mål.

Så fortsatte kjøret begge veier i den jevne og tette kampen, men uten at de helt store sjansene ble produsert. Til det var Juventus for kompakte bakover og etterhvert som minuttene gikk, Real Madrid for ukonsentrerte framover.

Ikke bare framover, i sluttminuttene glapp det såpass mye bakover også at spanjolene var heldige som slapp unna med to baklengs for kvelden.

- Det er den italienske måten å spille på. Mange lag tror de kan score når vi legger oss bakpå, men det er ikke lett å score mot oss når vi ligger og venter. Dette gjorde vi mot Monaco og Dortmund også, og det viktigste er å vinne, sier en smilende Patrice Evra på Viasat etter kampen.

Det er altså duket for mer god angrepsfotball når det avgjørende returoppgjøret spilles på Santiago Bernabeu neste onsdag.

Da må Real Madrid altså score minst én gang i løpet av de første nitti minuttene for fortsatt å kunne forsvare fjorårsseieren i Champions League.

Med tidenes toppscorer i Champions League på laget er det en fair sjanse for at det kommer til å skje. Spørsmålet er hva Tevez og Juventus kan svare med i Madrid.

AVGJORDE: Carlos Tevez hadde målgivende og mål i 2-1-seieren mot Real Madrid i kveld.Foto: Reuters / Stefano Rellandini/ NTB Scanpix
AVGJORDE: Carlos Tevez hadde målgivende og mål i 2-1-seieren mot Real Madrid i kveld.Foto: Reuters / Stefano Rellandini/ NTB Scanpix Vis mer