Real tangofotball i Aalesund

Haugesund-trener Jostein Grindhaug tar på seg ansvaret for storsmellen.

Aalesund - Haugesund 3-0 (3-0)

(DAGBLADET:) - Ansvaret ligger på meg og resten av trenerne. Vi er litt naive i inngangen til kampen. Vi burde ha tatt mer hensyn til Aalesund, ligget mer kompakt og kjørt overganger. Nå veit vi i alle fall hvordan vi ikke skal gjøre det, oppsummerte Haugesund-trener Jostein Grindhaug til CMore etter kampen.

Hjemmelaget tok kontroll allerede fra første spark på ballen, og det var bare et tidsspørsmål før den første ballen satt i nota.

Det tok ni minutter.

Da kom Leke James seg fri på høyrekanten. Inne i feltet fant han Tremaine Stewart, som satte ballen i mål via en uheldig Vegard Skjerve.

Barrantes-dobbel Aalesund styrte kampen fullstendig i førsteomgangen, og doblet ledelsen etter 36 minutter. Målscorer Stewart var denne gangen servitør da han fant en umarkert Michael Barrantes inne i 16-meteren. Enkelt 2-0.

Fem minutter senere scoret Barrantes sitt andre for dagen - og for en scoring det var. Fra 30 meter brukte costaricaneren ett touch på legge ballen til rette, før han banket ballen nede i det lengste hjørnet.

- Vi lovte supporterne tangofotball, og det har de fått. Men vi må holde trykket helt inn. I fjor ledet vi 2-0 mot Haugesund, og da blei det 2-2, sa Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation til CMore i pausen.

- Drømmedebut Men ledelsen var i realiteten aldri truet. De oransjekledde fortsatt dominansen i andreomgang, og Haugesund klarte aldri å spille seg til noe annet enn halvsjanser.

- Dette var veldig, veldig dårlig. Vi gjorde akkuart det vi ikke hadde planlagt, nemlig å gi Barrantes rom. Han er helt i topsjiktet i Tippeligaen, oppsummerte Haugesund-kaptein Per Morten Kristiansen overfor CMore etter kampen. 

GRUNN TIL Å JUBLE: Aalesunds Michael Barrantes (midten) jubler etter 2-0 sammen med Tramaine Stewart (t.h.) og Demar Phillips (t.v.). Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GRUNN TIL Å JUBLE: Aalesunds Michael Barrantes (midten) jubler etter 2-0 sammen med Tramaine Stewart (t.h.) og Demar Phillips (t.v.). Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Mer fornøyd var Jan Jönsson, som fikk en fullt fortjent seier i sin første Tippeliga-kamp som Aalesund-trener.

- Jeg skulle gjerne ønsket meg litt mer i andreomgangen, men alt i alt var det en drømmedebut. Jeg synes vi har fått det bra til helt siden La Manga, og det får vi uttelling for her, sa svensken til CMore.