Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real tettet luka til Barcelona etter overtidsdrama

Snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Sevilla.

OVERTIDSHELT: Rafael van der Vaart var rett mann på rett sted da han fullførte Real Madrids snuoperasjon mot Sevilla på overtid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Victor R. Caivano
OVERTIDSHELT: Rafael van der Vaart var rett mann på rett sted da han fullførte Real Madrids snuoperasjon mot Sevilla på overtid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Victor R. Caivano Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Real Madrid - Sevilla 3-2.

Real Madrid hadde ikke tronet på tabelltopp i La Liga siden slutten av november, men etter at det meste gikk i ball for serieleder Barcelona i Almería tidligere på lørdagskvelden, hadde hovedstadslaget muligheten til å ta seg opp på samme poengsum som erkerivalen.

Hjemme på Santiago Bernabeu har det vært langt mellom svakhetstegnene denne sesongen, og poengtapene har uteblitt. Likevel skulle Sevilla, som påførte Florentino Perez' stjernegalleri deres første serietap tilbake i oktober, gjøre livet ytterst surt for seiersvante «galacticos».

Oppgjørene mellom Real og Sevilla i Madrid har gitt mange målrike kamper de siste sesongene, og kveldens kamp var ikke noe unntak. Gjestene fra Andalusia leverte riktignok få egne bidrag til sjansefesten, men var til gjengjeld svært så effektive de få gangene mulighetene bød seg.

Selvmål og tabbe10 minutter var spilt da et fullsatt Bernabeu gikk inn i en tilstand av kollektiv taushet for første gang i kampen: Et innlegg fra høyre gikk igjennom hele Real-feltet, men ble fanget opp av Diego Capel.

Han slo inn igjen på direkten, og under kraftig press fra Alvaro Negredo, styrte Xabi Alonso ballen i eget nett.

Enda mer tyst skulle det bli sju minutter etter pause da en av verdens mest pålitelige sisteskanser, Iker Casillas, begikk noe så sjelden som en generaltabbe.

Den spanske landslagskeeperen forsøkte desperat å dytte noe av skylda over på Xabi Alonso, men må helt og holdent ta på egen kappe at Ivica Dragutinovic' tilsynelatende ufarlige frispark fra 40 meter snek seg i mål inne ved stolpen.

Ronaldo startet snuoperasjonenDa så det ualminnelig lyst ut for bortelaget, men Real-stjernene skulle vise at det også fulgte med en solid porsjon med innsats- og vinnervilje da man investert milliarder av kroner i spillerstallen.

Og det var den mest kostbare av dem alle som startet opphentingen. Da Marcelos forsøk på en stikker til innbytter Rafael van der Vaart endret retning i et Sevilla-bein, nølte ikke Cristiano Ronaldo et nanosekund, og hamret ballen kontant forbi Andres Palop.

Det var det 14. ligamålet på 16. opptredener i hvitt for verdens dyreste fotballspiller - hans 20. på 21 kamper, alle turneringer medregnet.

Da var det spilt 60 minutter, og det markerte innledningen på en voldsom offensiv fra hjemmelaget.

Bare tre minutter seinere fyrte Guti av et missil av et skudd, som var så vidt borti en Sevilla-spiller før det slo i tverrliggeren bak en perpleks Palop.

På den påfølgende corneren fra van der Vaarts presise fot kom tidligere Sevilla-spiller Serigo Ramos fra dypet og stanget kontant inn utligningen mot gamle lagkamerater.

Avgjorde på overtid
Real-toppscorer Gonzalo Higuaín har vært blant de mest effektive spissene i fotball-Europa målt i antall minutter mellom hver scoring, men utrolig nok skulle han ikke få uttelling på noen av de enorme sjansene som bød utover i omgangen. Med en sigarrøykende Diego Maradona på tribunen, traff argentineren både tverrliggeren og stolpen, men ballen ville ikke i mål.

Higuaín kan imidlertid ta på seg noe av æren for at Real Madrid til slutt fikk full uttelling for et massivt overtak i spill og sjanser på overtid.

Sergio Ramos slo et godt innlegg mot bakre stolpe, der Higuaín gikk til værs. Han traff godt med pannebrasken, men ikke godt nok til å overliste Palop. Det var imidlertid nok til å tvinge fram en retur fra Sevilla-keeperen, og da var Rafael van der Vaart på pletten.

Nederlenderen, som mange hadde forventet skulle forsvinne i forrige sommers ryddeprosess etter presidentvalget, pirket ballen over streken, og snuoperasjonen var vellykket 1.20 ut i den annonserte tilleggstiden på fire minutter.

Dermed utnyttet Real at Barcelona delte poengene med Almería, og tettet luka, som før serierunden var på tre poeng. Real har bedre målforskjell, men Barcelona holder seg foran på innbyrdes oppgjør. Dermed ligger alt til rette for en thrillerinnspurt i kampen om seriegullet med 13 kamper igjen å spille.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!