Real-treneren: - Ingenting er avgjort

Bernd Schuster nekter å ta av etter seier over Barca.

(Dagbladet.no) Barcelona - Real Madrid 0 - 1

Rivaloppgjør kommer ikke større en El Clasico. Kveldens oppgjør ble sett av millioner verden rundt, og publikum fikk akkurat hva de ba om.

Det var susende taklinger, teknisk artisteri og gigantsjanser, men det kunne bare bli en vinner. I natt vil det smiles bredest i hovedstaden, men Real-trener Bernd Schuster krever at spillerne ikke tar av.

- Det er godt å få poengene, men ingenting er avgjort ennå. La oss vente til slutten på sesongen før vi snakker om trofeer, sa Real-trener Bernd Schuster ifølge NTB.


På streken

Det var også gjestene som yppet seg først. Etter 11 minutter fikk Real frispark langt inne på Barcelonas banehalvdel, og den nederlandske dødballartisten Wesley Sneijder la ballen til rette.

Han skrudde et hardt innlegg inn i boksen hvor Pepe knuste Carlos Puyol i duell, men keeper Valdés fikk holdt ballen på streken.

Barcelona svarte umiddelbart, og Xavi var bare en centimeter unna å nå et langt oppspill. Vertene beit seg fast, og skapte en ny farlighet sekunder senere. Ronaldinho og Eto\'o beleiret seg i Real Madrids sekstenmeter, men  skuddet til Eto\'o ble blokkert unna til corner.

REAL BLIR KONGER AV SPANIA: Julio Baptista har scoret kampens eneste mål og feires av lagkameratene. Foto: AP
REAL BLIR KONGER AV SPANIA: Julio Baptista har scoret kampens eneste mål og feires av lagkameratene. Foto: AP Vis mer

Bombardement

Etter 28 minutter presenterte dødballekspert Sneijder seg igjen. Fra venstre side skrudde han et frispark inn i klynga foran mål, og Valdés misset da han skulle bokse. Men ballen trillet ut til utspill.

Igjen snudde Barcelona øyeblikkelig, og skrek etter straffe minuttet etter da Casillas skled inn i Eto\'o. Keeperen fikk ryddet opp til corner, men det spørs om ikke dommeren burde ha pekt på ellevemetersmerket.

Ronaldinho skjøt en kanon etter 33 minutter, som Casillas fikk slått unna på streken.

Avgjørelsen

Men det var Real Madrid som først fikk hull på byllen. Ruud van Nistelrooy spilte Julio Baptista fri på volley, og brasilianeren satte ballen i høyre kryss med utsida av foten.

Real Madrid ledet 1-0 på spektakulært vis.

Fire minutter før pause skrek Barcelona igjen på straffe. Ronaldinho gikk ned som en potetsekk i duell med Fabio Cannavaro, som svarte med å skjelle ut den brasilianske teknikeren. Reprisene viste at skyllebøtta var fullt fortjent, men det stoppet ikke Barcelona-spillerne fra å omkranse dommeren på vei ut av banen ved pause.

Real-treneren: - Ingenting er avgjort

Barcelona prøvde å skru opp tempoet noe etter pause, men Real Madrid var disiplinerte defensivt og skumle i brudd. I store perioder tvang de hjemmelaget til håpefulle langskudd.

- – Etter at de scoret, var det lettere for Real å slippe seg tilbake og forsvare seg, mente Barcelona-trener Frank Rijkaard.


Alene med keeper

Etter 52 minutter klarte Barcelona å strekke Reals forsvar nok til at Iniesta kom til skudd fra seksten meter, men igjen var Iker Casillas med på notene. Og så lenge Carlos Puyol syntes det var like gøy framover som i eget forsvar ble det åpent.

Det hullet utnyttet Real ti minutter ut i omgangen. Robinho kom alene med Valdés og keeperen så ut til å være dømt til å rive spissen ned.

Robinho unngikk den åpenbare kollisjonen, dro med seg ballen forbi nedover mot linja, og inviterte på seg en takling der i stedet. Nå var det Real som ropte etter straffe, men dommeren vinket spillet videre.

I det hele tatt virket det farligere når gjestene kom på visitt. Sneijder skrudde et frispark rett over fra god posisjon med 20 minutter igjen, mens Barcelona hadde problemer med å komme til klare målsjanser. 

- Jeg synes vi burde fått et mål til. Vi hadde to eller tre gode angrep i annen omgang, men totalt sett er det et rettferdig resultat, sa Schuster ifølge NTB.

Rijkard var åpenbart uenig i den vurderingen.

- Vi var med i kampen helt til slutt. Jeg trodde vi kunne få poeng, men de var godt organisert i forsvar. Jeg synes vi spilte godt, spesielt på midtbanen og også bak. Vi ga dem ikke mange sjanser, men vi mistet også for mange baller i viktige øyeblikk, sa Rijkaard.

Debut

Kvarteret før slutt misbrukte Real Madrid en overgang hvor de var fire mot to, som illustrerer hvor desperat Barcelona var etter å dytte fram folk. Men det lille de skapte ryddet enten Reals forsvar eller keeper Casillas opp i.

Likevel ble Thierry Henry sittende på benken hele kampen, og Rijkard valgte heller å gi stortalentet Bojan Krkic.

Unggutten markerte seg umiddelbart med et tungt skudd som Casillas så vidt fikk ei hånd på. Det påfølgende hjørnesparket satte Yaya Touré rett utenfor mål.

To minutter før slutt fikk Touré omgangens største sjanse. Han sendte en kanonkule av et skudd med retning nettmaskene, som smalt innom Real-stopper Pepe og gikk ut til corner.

Nærmere kom aldri Barcelona, og Real Madrid kunne stikke av med alle poengene.

DER SATT DEN: Robinho overfaller målscorer Julio Baptista, og Raúl vil være med på moroa.
KOM DEG OPP!: Fabio Cannavaro sier i klare ordelag hva han synes om Ronaldinhos oppførsel.
ETT SKRITT FORAN: Bernd Schuster (t.v) nektet å høre snakk om at Real Madrid avgjorde serien med seieren på Nou Camp.