Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real vil ha både Kaká og Ribery

Knuses Ronaldos Madrid-drøm?

ENESTE KANDIDAT: Tidligere Real Madrid-president Florentino Perez presenterte i går sitt kandidatur til presidentvalget i den spanske hovedstadsklubben. Som eneste kandidat i øyeblikket, er det all grunn til å tro at han blir valgt.Foto: Paul White, AP/Scanpix
ENESTE KANDIDAT: Tidligere Real Madrid-president Florentino Perez presenterte i går sitt kandidatur til presidentvalget i den spanske hovedstadsklubben. Som eneste kandidat i øyeblikket, er det all grunn til å tro at han blir valgt.Foto: Paul White, AP/Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Cristiano Ronaldos drøm om Real Madrid kan bli knust denne sommeren. Nå melder nemlig flere medier at Real heller vil satse på å hente brasilianske Kaka fra Milan og franske Franck Ribery fra Bayern München.

Da spørs det om de har råd til Cristiano Ronaldo i denne omgang.

Men så har Real snart en president som tidligere har fått til spillerkjøp som andre bare får til når de spiller managerspill på PC.

Florentino Perez er i øyeblikket den eneste kandidaten foran presidentvalget i Real Madrid. Dermed ligger alt an til at han er tilbake som øverste leder i klubben til uka.

Vil bygge nytt storlag
I går holdt Perez en pressekonferanse der han lovet å bygge opp et nytt superlag, slik han gjorde med «Galacticos» - med spillere som Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham og Owen.

- Vi vil bygge et spektakulært lag med toppspillere, sa Perez ifølge AFP.

Og uten at det ble sagt i klartekst, rapporterer flere britiske aviser i dag at Perez har informert spanske journalister om at det nå er Kaká som topper ønskelista over spillere sammen med Ribery.

AVTALE KLAR? Den spanske avisa Marca hevdet i går at Perez allerede hadde en avtale klar for overgangen til Kaká fra Milan til Real Madrid. Foto: Marcello Peternostro, AFP/Scanpix
AVTALE KLAR? Den spanske avisa Marca hevdet i går at Perez allerede hadde en avtale klar for overgangen til Kaká fra Milan til Real Madrid. Foto: Marcello Peternostro, AFP/Scanpix Vis mer

Både The Times og Daily Mail skriver i dag at Real vil danke ut Chelsea i kampen om Ribery.

Perez legger heller ikke skjul på at Kaká er aktuell. I et intervju med den spanske sportsavisa Marca blir han spurt om Kaká kommer til Madrid til uka.

- Inntil sesongen er over, kommer vi ikke til å snakke med klubbene, men jeg har alltid sagt at jeg har et utmerket forhold til (Milans visepresident) Galliani, og kanskje dette forholdet gjør det enklere å få Kaká til Madrid, svarer Perez.

Vil ha Ronaldo også
Men Perez er jo ikke av typen som sparer på kruttet. Han sier nemlig papirutgaven av Marca i dag, som klinker det opp i fete typer på forsida, at han gjerne tar imot Cristiano Ronaldo også.

- Det ville vært veldig fint om Ronaldo kom hit, sier Perez.

Det utspillet er kanskje en trøst for Ronaldo, som sparket i gang sin «silly season» med en ny, vag uttalelse om klubbframtida:

HET POTET: Bayern Münchens franskmann Franck Ribery er blant Europas mest ettertraktede fotballspillere denne sommeren. Real er i øyelikket regnet som favoritten til å kapre midtbanespilleren. Foto: John MacDougall, AFP/Scanpix
HET POTET: Bayern Münchens franskmann Franck Ribery er blant Europas mest ettertraktede fotballspillere denne sommeren. Real er i øyelikket regnet som favoritten til å kapre midtbanespilleren. Foto: John MacDougall, AFP/Scanpix Vis mer

- Vi får se hva framtida bringer, sa Ronaldo rett etter Champions League-finalen.

Og dermed ruller spekulasjonene selvsagt videre.

- Drømmen er over
The Sun snakker i dag med det som skal være en kompis av Ronaldo, som forteller at portugiseren frotsatt ønsker seg bort, til tross for at han gjentatte ganger har sagt at han trives i Manchester.

- Han var veldig nær en overgang til Real i fjor, og det var Fergusons innblanding som fikk ham til å bli i United. Cristiano var enig i at dette kunne bli en historisk sesong, og kjøpte managerens visjoner. Nå er drømmen over, og det er på tide å tenke seg om igjen, sier kompisen.

Gnisningene mellom Alex Ferguson og Ronaldo har vært synlige den siste tida, som den åpenlyse protesten da han ble byttet ut i derbyet mot Manchester City og onsdagens klage på Uniteds finaletaktikk.

Det står i skarp kontrast til at Ronaldo nylig bedyret at han vil bli i United.

KNUTER PÅ TRÅDEN? Cristiano Ronaldos mer og mindre fordekte opposisjon mot manager Alex Ferguson har blitt tolket som tegn på at en overgang kan bli realisert denne sommeren. Foto: Tony Gentile, Reuters/Scanpix
KNUTER PÅ TRÅDEN? Cristiano Ronaldos mer og mindre fordekte opposisjon mot manager Alex Ferguson har blitt tolket som tegn på at en overgang kan bli realisert denne sommeren. Foto: Tony Gentile, Reuters/Scanpix Vis mer

Taktiske utspill?
Men alt dette kan også tolkes som taktiske utspill fra en spiller som ønsker seg vekk. Da han forsøkte den mindre taktikske tilnærmingen i fjor, ved naivt og ærlig å si at han ville til Real, satte Ferguson seg på bakbeina.

Å sverge troskap til klubben på den ene siden - men samtidig småkrangle med sjefen - kan kanskje øke sjansene for å bli solgt? Åge Hareide er blant de som tror det:

- Jeg tror det kanskje er et utspill, slik at han ikke spiller i United neste sesong. Det kan ha vært et kort han trakk opp fra stokken for å sikre seg en overgang, sa Hareide til Dagbladet.no i går.

VIL GJERNE HA RONALDO: Påtroppende Real-president Florentino Perez.Faksimile: Marca fredag 29. mai.
VIL GJERNE HA RONALDO: Påtroppende Real-president Florentino Perez.Faksimile: Marca fredag 29. mai. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling