Real vil ha tre nye i januar

Ny brasilianer allerede klar.

(Dagbladet.no): I sommer skaffet Real Madrid seg førsterett på den brasilianske høyrebacken Cicinho fra Sao Paolo og landslagsspilleren kommer til Madrid i januar.

Men ifølge den spanske sportsavisa AS, er ikke en ny høyreback nok for trener Vanderlei Luxemburgo.

Real har slitt med store skadeproblemer denne sesongen, og en midtspiss og en sentral midtbanespiller skal stå øverst på ønskelista.

Populær Toni

En av Europas mest ettertraktede spillere akkurat nå, Luca Toni, skal være blant spillerne Luxemburgo aller mest ønsker seg. Fiorentina-spissen, som scoret ett av Italias to mål i hjemmekampen mot Norge høsten 2004, står med imponerende 15 mål på 12 kamper i Serie A. I går scoret han to ganger mot Milan da Fiorentina vant 3-1, og interessen fra europeiske storklubber steg ytterligere.

Ifølge AS skal det tale for en Toni-overgang at Fiorentina ikke er med i europacupen denne sesongen, og at han derfor kan spille Champions League med Real.

Også Fenerbahce-spissen Alex skal være ønsket av Luxemburgo. Mens Toni er en mer fysisk spiss med stor luftstyrke, er Alex en spiller med et svært godt venstrebein og godt blikk for spillet. Det som taler mot brasilianeren, er at han har spilt i Champions League denne sesongen, og dermed ikke kan delta for Real.

Nederlandsk landslagsmann

SPISSKANDIDAT: Fiorentinas Luca Toni er populær om dagen. Nå skal han være høyaktuell for Real Madrid. Foto: AP/Scanpix
SPISSKANDIDAT: Fiorentinas Luca Toni er populær om dagen. Nå skal han være høyaktuell for Real Madrid. Foto: AP/Scanpix Vis mer

AS skriver at en annen brasilianer, 29-åringen Ricardinho, skal være den heteste kandidaten til å forsterke midtbana. Lagkapteinen til Santos har en kontrakt som løper ut 2005, og dermed kan han gå gratis til Madrid. Santos er for øvrig klubben Real kjøpte Robinho fra i sommer.

Hvis det ikke blir Ricardinho, skal Denny Landzaat fra nederlandske AZ være nestemann på ønskelista. 29-åringen er en av landslagssjef Marco van Bastens mest betrodde, og AS skriver at den målfarlige nederlenderen også kan spille som hengede spiss.

Tror du Real forsterker i januar?

KLAR: Cicinho går til Real Madrid fra Santos i januar.
SPISSKANDIDAT: Fenerbahces Alex
MIDTBANEKANDIDAT: Santos\'s Richardinho.
MIDTBANEKANDIDAT: AZs Denny Landzaat.