- Real vil heller ha Benitez enn Mourinho

Skal få et tilbud han ikke kan avslå.

(Dagbladet.no): I engelske aviser har José Mourinho blitt lansert som en het kandidat til å overta Fabio Capellos trenerjobb i Real Madrid. I dag skriver seriøse The Times at den spanske storklubben i stedet har sett seg ut Liverpool-manager Rafael Benitez - og at de forbereder et tilbud han vanskelig kan avslå.

Ifølge avisa avslo Benitez en forespørsel fra Real Madrid for 12 måneder siden, angivelig fordi han hadde sine tvil om styringen av klubben var tilfredsstillende.

Har ikke møtt eierne

Nå skal ting være i ferd med å skje, blant annet skal makten til sportsdirektør Predrag Mijatovic reduseres, samtidig som en ny stilling som daglig leder vil opprettes - skreddersydd for Benitez-vennen Juan Angel Sanchez.

- Det er en kjent sak at de forandrer på ting, sa Benitez i Sky Sports spanske fotballsending i går kveld.

- De har nok kvalitet og spillere med erfaring. Det er vanskelig å snakke om stallen deres når man er i et annet land, men de har veldig gode spillere, sa han.

The Times skriver også at Benitez i forrige uke ga uttrykk for bekymring over at ennå ikke hadde møtt de nye amerikanske eierne, George Gillett jr. og Tom Hicks.

Selv om de var til stede på Anfield da Liverpool møtte Barcelona, fikk han aldri snakket med dem.

REAL-AKTUELL: For 12 måneder siden skal Rafael Benitez ha avvist Real Madrid fordi han var skeptisk til måten klubben styres på. Nå skal en ryddeprosess være i gang i den spanske storklubben - og igjen lanseres Benitez som en het kandidat til å trenerjobben. Foto: Dave Thomson/AP/SCANPIX
REAL-AKTUELL: For 12 måneder siden skal Rafael Benitez ha avvist Real Madrid fordi han var skeptisk til måten klubben styres på. Nå skal en ryddeprosess være i gang i den spanske storklubben - og igjen lanseres Benitez som en het kandidat til å trenerjobben. Foto: Dave Thomson/AP/SCANPIX Vis mer

Krever forsikringer

I etterkant skal de ha sendt forsonende e-poster fra USA, men Benitez forventer å få forsikringer om blant annet penger til forsterkninger når amerikanerne returnerer til Anfield for kampen mot Arsenal 31. mars.

For selv om Liverpool fortsatt henger med i Champions League, er det ikke godt nok for klubben å være hektet av i kampen om ligagullet. I Benitez øyne er det nødvendig å hente to spillere av den absolutte toppklasse for at Liverpool skal være en seriøs utfordrer til å vinne Premier League neste år.

<B>SITTER UTRYGT:</B> Mange mener det bare er Fabio Capellos gode navn og rykte som gjør at han ikke har fått sparken i Real Madrid.