Real vil hjelpe Guti bort

Ønsker seg til Arsenal.

(Dagbladet.no): Real Madrids midtbanespiller Guti ønsker seg vekk fra den spanske hovedstaden, der han stort sett er henvist til sidelinja eller benken. Klubben forstår at han synes situasjonen er vanskelig.

- Guti er en stor spiller, og har gjort det klart at han ønsker å spille. Men hvor? Jeg kunne satt ham på vingen, men han føler seg mer hjemme rett bak spissene eller på topp. På de plassene har vi allerede Zidane og Raul, to store mestere, og enda lenger fram har vi Ronaldo, Owen og vi kan få Robinho også, sier sportsdirektør Arrigo Sacchi til sportsavisa Marca, i et intervju gjengitt av BBC.

- For å få spilletid, må Guti spille på en plass han ikke liker, og derfor forstår vi forespørselen hans.

28-åringen har vært linket til både Arsenal, Tottenham, Liverpool, Everton, Juventus og AC Milan.

Klubben er klar over at han vil spille mer, og er interessert i å hjelpe ham i jakten på en ny arbeidsgiver.

- Presidenten ønsker å hjelpe ham, og han vil bort, men den tredje ingrediensen mangler: En klubb som ønsker å kjøpe ham. Hvis noen melder seg, vil vi snakke, sier Sacchi.

Kanskje ikke så rart at interessen er middels. Guti skal være priset til 150 millioner av Real, en stiv pris for en benkesliter gjennom flere år.

For fire uker siden sa Gutis agent Zoran Vekic at dersom klienten hans skulle flytte til England, var det bare Arsenal han ønsket seg til.

VIL BORT: Guti er lei av lite spilletid i Real Madrid, og ønsker seg en ny klubb. Real Madrid sier de ønsker å hjelpe ham, men prisen de har satt på ham kan gjøre det vrient. Foto: AP/Scanpix
VIL BORT: Guti er lei av lite spilletid i Real Madrid, og ønsker seg en ny klubb. Real Madrid sier de ønsker å hjelpe ham, men prisen de har satt på ham kan gjøre det vrient. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Han (Guti) liker spillestilen og lagmoralen deres, og de har en glimrende trener, sa han Vekic Daily Mail.