Real vinner

Sevilla-keeper Frode Olsen vet hvor gode Real Madrid kan være. - Sist jeg spilte mot dem, lå vi under 0- 3. Jeg så på klokka. Der sto det 16 minutter og 40 sekunder, forteller Olsen. Men i kveld møter Real langt tøffere motstand: Erkefienden Barcelona borte i den første av to semifinaler i Champions League. TV3 kl. 20.45 (sendestart klokka 20.00)

Selv om oppgjøret allerede har mistet to av de største attraksjonene: Reals Figo (karantene) og Barcelonas Rivaldo (skadd), så er det nok av stjerner igjen til å skape en fantastisk fotballkveld i Barcelona.

De fleste er fra Madrid, det vil si - de spiller for Madrid. For den aller største er franskmann: Zinedine Zidane. Fortsatt har han status som verdens beste fotballspiller.

Barcelona er definitivt også et stjernetungt lag. Men uten Rivaldo er sannsynligvis den nederlandske trioen Patrick Kluivert, Frank de Boer og Marc Overmars mest kjent for oss nordmenn.

Sistnevnte erstatter Rivaldo, og skal bruke sitt viktigste våpen - farta - for å utnytte Real Madrids største svakhet - farta.

Imponerte

I hvert fall slik Frode Olsen ser det.

- Offensive Carlos legger igjen mye rom, og Hierro er veldig sein. Han fikk sitt 16. gule kort for sesongen nå i helga. Han er det fullt mulig å løpe fra. Real er brukbart dårlige bakover. Der ligger nok Barcelonas sjanse, mener Olsen.

Men totalt sett tror han på Real Madrid. Og det skyldes mer enn baklengsopplevelsen fra Bernabeu.

- Real Madrid er rett og slett et litt bedre lag. De imponerte meg voldsomt hjemme mot Bayern München i kvartfinalen, sier Olsen.

Barca kan vinne

Og da er Olsen inne på den andre av Reals små svakheter: Forskjellen i prestasjoner på borte- og hjemmebane.

- Real er fantastiske hjemme. Men spiller ofte annerledes og svakere på bortebane. Jeg utelukker ikke at Barcelona kan vinne i kveld, med hjemmebanefordel og et par skadde Real-spillere, sier Olsen.

Dessuten har ikke Real vunnet en seriekamp i Barcelona siden 1983.

Men den generelle styrkeforskjellen gjenspeiles også på tabellen. Barcelona sliter med å henge på Real og de øvrige toppklubbene og er sjanseløse til seriegull.

- De har ingen svake punkter, men virker ikke like godt innspilt som Real. De bruker i tillegg lenger tid på å komme seg i angrep, sier Olsen.

Det kan kanskje diskuteres om noen klubbkamp overgår en semifinale i Champions League mellom Barcelona og Real Madrid hva ære og prestisje angår. Det måtte i så fall være en finale mellom de samme lagene.

De store

- Det er jo alltid disse oppgjørene som er de store i serien. Man kan jo forestille seg hvor mye styr det er nå, sier Olsen.

Oppgjøret omtales som århundrets kamp i Spania.

Olsen ser naturligvis på Zidane som kampens store stjerne - og kanskje viktigste spiller. Men keeperen gjør oss også oppmerksom på franskmannens makker på midtbanen, Claude Makalele.

- Han gjør drittjobben på midtbanen. En sliter som opererer litt bak Zidane, og som gjør mye arbeid for forsvaret. En utrolig spiller som nyter stor respekt her i Spania, sier Olsen.

Barcelonas kjekkas, Frank de Boer, har som vanlig vist seg fra sin mindre sympatiske side.

- Ikke bevisst

Nederlenderen hevder at Figo bevisst pådro seg karantene til kveldens kamp for å unngå å møte sitt gamle hjemmepublikum på Nou Camp. Det er en påstand Frode Olsen fnyser av.

- Det stemmer helt sikkert ikke, sier han.

Du må naturligvis være spanjol for å være enig i at dette er tidenes mest følelsesladde semifinale, slik den omtales i spanske medier. Men antakelig er det den mest prestisjetunge. Og se ikke bort fra at den kan bli en av de beste.

SUPERSTJERNE I: Real Madrids Zinedine Zidane, fra Frankrike.
SUPERSTJERNE II: Barcelonas Patrick Kluivert, fra Nederland.