Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Zaragoza er døde. Leve «Team Dubai»

Arabisk investeringsselskap kjøper spansk storklubb - og gir den nytt navn.

FÅR NYTT NAVN? Når Gabi Fernandez (under) og Florent Sinama Pongolle jubler for kommende Zaragoza-scoringer, kan det være med et annet navn på drakta. Klubben, som ligger tredje sist i Primera Division, skal være kjøpt opp av Dubai. Foto: EPA/Javier Cebollada/Scanpix
FÅR NYTT NAVN? Når Gabi Fernandez (under) og Florent Sinama Pongolle jubler for kommende Zaragoza-scoringer, kan det være med et annet navn på drakta. Klubben, som ligger tredje sist i Primera Division, skal være kjøpt opp av Dubai. Foto: EPA/Javier Cebollada/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det hevder investeringsselskapet selv, i en uttalelse gjengitt hos det velrenommerte, arabiske nyhetsnettstedet Arabian Business.

Royal Emirates Group skriver at det har overtatt kontrollen over «en klubb i La Liga» - Primera División, den spanske toppserien.

- Laget vil bære navnet «Team Dubai», heter det i uttalelsen.

Bytter navn Om meldinga stemmer, noe alt tyder på, vil den bli en real bensindose på bålet for kritikere av utenlandske eiere i europeisk fotball.

Royal Emirates Group styres av Sjeik Butti Bin Suhail Al Maktoum, medlem av den styrende familien i Dubai, søkkrik - og nå villig til å bruke litt av sin formue på fotball. Slektskapet beskrives her.

Zaragoza navngis ikke i uttalelsen, men spansk og britisk presse skrev allerede i februar at et investeringsselskap fra Dubai jobbet med å overta kontrollen over gjeldsrammede Real Zaragoza.

Oppkjøpet bekreftes hos flere medier, deriblant Reuters og The Guardian.

Massiv gjeld Investeringsselskapet skal ha kommet med et bud på tre millioner euro - som i tillegg til den massive gjelda klubben har skaffet seg, omkring 130 millioner euro - ville gi en totalpris på 133 millioner euro.

Det er i overkant av én milliard kroner.

En talsperson for Royal Emirates Group sier styreformann og flere spillere fra «Team Dubai» ankommer i Dubai i løpet av de neste 24 timene.

Den gamle storheten Real Zaragoza rykket ned fra La Liga i 2008, og måtte kvitte seg med både Sergio García, Diego Milito og Pablo Aimar.  Klubben rykket opp igjen i 2009/-10, og satser nå på en ny giv med nye eiere - og nytt navn.

TAR OVER: Investeringsselskapet bekrefter at de har kjøpt en spansk klubb. Skjermdump: Selskapets hjemmeside
TAR OVER: Investeringsselskapet bekrefter at de har kjøpt en spansk klubb. Skjermdump: Selskapets hjemmeside Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media