Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reale muskler

I Madrid setter man all sin lit til at slåsskjempen Thomas Gravesen skal få den skakkjørte Real-skuta på rett kjøl.

Zinedine Zidane, Luís Figo, David Beckham - og Thomas Gravesen. Real Madrid ser endelig ut til å ha innsett hvor viktig balanse er i et fotballag. Etter å ha hamstret teknisk sterke verdensstjerner i fire år, har president Florentino Pérez skjønt at laget hans også må ha muskler. I går ble det offentliggjort på Reals hjemmeside at dansken er klar for klubben.


- Han er naturlig nok jublende glad, og har alt begynt å glede seg. Det er stort at det kommer en danske til Real Madrid, sier Gravesens agent John Sivebæk.

Ifølge spanske medier vil den tidligere Everton-spilleren tjene rundt 22 millioner kroner i året. Kontrakten utløper i 2008.

Tysons idol

«Gravesen - Tysons idol,» skrev den spanske sportsavisa AS torsdag. Til artikkelen er et bilde av Mike Tysons med Gravesens landslagstrøye. Tyson ble fan av midtbanekrigeren da han så danskene slå Island 6- 0 i 2001. Tyson var da i Danmark for å bokse mot Brian Nielsen.

I Real ventes det store ting av «Tysons idol».

Til tross for en god start i sin nye jobb, har manager Vanderlei Luxemburgo fått en tøff jobb med å ta inn Barcelonas serieforsprang på sju poeng. Sportssjef Arrigo Sacchi er den som skal ha ivret mest etter å få Gravesen til Madrid. Han har tidligere uttalt at «laget mangler balanse». 28-åringen blir den tredje dansken som spiller for den spanske gigantklubben. Tidligere har Henning Jensen og Michael Laudrup akslet den hvite trøya. Sistnevnte har tidligere vært skeptisk til overgangen. - Hypotetisk vil jeg si at det sikkert ikke er det beste for Thomas Gravesen å gå til Real Madrid. Det er det vanskeligste laget i verden å komme til, sier Michael Laudrup.

29 mill.

 MIDTBANEKRIGER: Thomas Gravesen tar ikke alltid på seg silkehanskene når han går inn i dueller. Her i kamp mot Tugay fra Blackburn. Foto: Martin Rickett/AP/Scanpix
MIDTBANEKRIGER: Thomas Gravesen tar ikke alltid på seg silkehanskene når han går inn i dueller. Her i kamp mot Tugay fra Blackburn. Foto: Martin Rickett/AP/Scanpix Vis mer

At Gravesen sjøl ønsket å spille for en av verdens største klubber, kom ikke som noen stor bombe. Everton får om lag 29 millioner kroner for midtbanedirigenten, mens Liverpool-klubben ønsket om lag 40.


- Ingen i Everton ønsket å miste Thomas Gravesen. Vi gjorde alt vi kunne for å beholde ham, sier Everton
-direktør Keith Wyness til klubbens hjemmeside.

Gravesen har ikke spilt europacup denne sesongen, og kan derfor spille for Real i Champions League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media