Realistisk Gjelland var fornøyd

Egil Gjelland var fornøyd med sitt første VM-løp i Sibir, men mente bomskuddet var unødvendig.

Gjelland gikk hardt ut og etter en feilfri liggende serie hadde han kontakt med Bjørndalen i teten. Men så bommet han på det tredje stående skuddet og falt mange plasser på resultatlisten. - Jeg er realist og føler jeg egentlig gikk et veldig bra løp. Isolert sett, uten å se på tidene altså. Jeg gjorde en skytefeil ved å dra av litt for tidlig. Skuddet gikk opp til høyre og kostet meg mange unødvendige sekunder, innrømmet Gjelland overfor NTB.

- Men, jeg har en kjempemulighet på jaktstarten, det kan være en fordel å komme bakfra når det er fire skytinger og stort press på de foran. Ole Einar er i en egen klasse, men de andre bør det være mulig å hamle opp meg, trodde 29-åringen.

Gjelland beskrev VM-løypa som krevende.
- Jeg følte meg litt tung i beina ut fra stadion, snøen var vanvittig trå. Måtte jobbe hele veien for å holde farten oppe. Selv om jeg gjerne skulle gjort det bedre selv, var det kjempeartig at Ole Einar vant. Det skaper bra steming i troppen vår, vi kan alle få et løft etter dette, mente Gjelland, som i VM har fått lånt Liv Grete Poirees børse.

(NTB)