Reality-kjendis blir første kvinne i verdens største hesteløp

Chantal Sutherland skriver galopphistorie i Dubai, uansett.

FØRSTE KVINNE: Chantal Sutherland rir hesten «Game On Dude» i Dubai World Cup som første kvinne noensinnne. Foto: NTB scanpix.
FØRSTE KVINNE: Chantal Sutherland rir hesten «Game On Dude» i Dubai World Cup som første kvinne noensinnne. Foto: NTB scanpix.Vis mer

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster. Jokerpotten er på 38 millioner!

(Dagbladet): I dag går Dubai World Cup, verdens største og mest lukrative galoppløp, av stabelen på Meydan-banen på Nad Al Saba Racecourse i Dubai.

Canadiske Chantal Sutherland rir løpet som første kvinne i verden, og kan med det bli historisk. Chantal er født 23. februar 1976 i Winnipeg, Canada. Hun er kjent fra blant annet tv-show, Animal Planet, reality-tv, som modell og skuespiller. Hun er utdannet flypilot, men byttet ut flyspakene med lærtommer og hest i 2000.

Hun er i dag jockey i Nord-Amerika og kan vise til over 900 seirer.

Hesten hun skal ri heter Game On Dude, og er en av favorittene. I fjor holdt hun på å vinne Breeders Crown. Da ville hun blitt historisk som første kvinne i verden til å gjøre det. Nå har hun sjansen igjen.

- Jeg har alltid hatt store drømmer for meg selv, sier Chantal til The Guardian.

14 ekvipasjer møtes i Dubai World Cup som går over 2000 meter Dirt-track. Vinner Chantal og Game On Dude kan hun innkassere tre millioner i jockeyprosenter.

I mars hvert år arrangeres verdens største galoppløp på Nad Al Saba Racecourse. Det var Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum som stiftet løpet i 1996.

Løpet og stevnet er en elegant og stilig opplevelse i seg selv. Her finnes verdens beste hester, jockeyer, kjendiser og berømtheter, og det er nesten like stor konkurranse blant publikum i å bli sett som det er i løpsbanen. I likhet med Derby-dagen på Øvrevoll gjelder det å få tittelen «best kledd».

Chantal Sutherland høster enorm popularitet i Dubai. Det har blitt en blanding av hestestevne og reality-show. Chantal Sutherland er naturligvis på alles lepper, og har alles øyne rettet mot seg i et mannsdominert hestesportmiljø som det er i Saudi Arabia.

Vinner Chantal Sutherland og 5 års vallaken «Game On Dude» Dubai World Cup i dag blir hun historisk. Chantals drøm er oppfylt.

«Game On Dude» trenes av Bob Baffert som er en av USA?s beste trenere. «Game On Dude» har sin egen Facebook-side hvor han opplyser som personlige interesser at han liker å løpe, vinne, spise og slappe av.

Følg Chantal Sutherland og «Game On Dude» på TV i travsendingen på Rikstoto Direkte i ettermiddag etter V75 fra Bergen Travpark, på NRK2 lørdag kl. 20.45-21.00 og NRK1 søndag kl. 16.25.

ALLSIDIG: Canadiske Chantal Sutherland er utdannet pilot, men er først og fremst kjent som jockey, TV-stjerne, reality-tv, modell og skuespiller. Foto: REUTERS/Gus Ruelas/NTB Scanpix
ALLSIDIG: Canadiske Chantal Sutherland er utdannet pilot, men er først og fremst kjent som jockey, TV-stjerne, reality-tv, modell og skuespiller. Foto: REUTERS/Gus Ruelas/NTB Scanpix Vis mer