Stor innsamlingsaksjon:

Reality-profil lam i stupeulykke

Norges tøffeste-vinner og MMA-utøver Geir Kåre Nyland (29) ble lam fra brystet og ned etter en stupeulykke søndag. Nå har venner og kjente samlet inn over 700 000 kroner for å hjelpe 29-åringen videre i livet.

MARERITT: Geir Kåre Nyland opplevde alles mareritt da han søndag stupte fra brygga på Sørenga. Her feirer han EM-sølv i 2015. Foto: Tøri Sofie Svendsen/privat
MARERITT: Geir Kåre Nyland opplevde alles mareritt da han søndag stupte fra brygga på Sørenga. Her feirer han EM-sølv i 2015. Foto: Tøri Sofie Svendsen/privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han klorte seg fast i meg, brøt ut i gråt og vi klemte i 15 minutter. For første gang noensinne sa han til meg at han var redd. Det var veldig vondt å høre.

Ordene tilhører MMA-stjernen Emil Valhalla Meek som beskriver sitt første møte med bestekompisen og «lillebroren» Geir Kåre Nyland etter den grusomme ulykken som lammet Nyland søndag.

Som flere tusen andre koste han seg i sommervarmen på Sørenga i Oslo, men da han stupte fra brygga gikk det så galt som det kunne gå. Nyland traff bunnen med hodet først og skadet seg stygt.

Flere kamerater kastet seg i vannet for å hjelpe, før han ble hentet av ambulanse og hastet til sykehuset. Der ble det konstatert brudd i ryggen.

MMA-utøveren og vinneren av Norges Tøffeste i 2013 ble operert mandag, men er foreløpig lam fra brystet og ned.

Familien til Nyland er orientert om at Dagbladet omtaler saken.

Massiv støtte

Nyland som lever av å bruke kroppen sin, har fått en effektiv stopp i livet og egne muligheter for inntekt. Derfor startet Meek opp en innsamling på Spleis for å hjelpe kompisen i veien tilbake til et så normalt liv som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer