Realt avansement

REAL MADRID_BARCELONA 1_1, (sammelagt 3_1): Da Raul hamret ledermålet i krysset to minutter før pause, kunne Real til og med tillate seg å bytte ut Zinedine Zidane.

Mest dramatikk var det i Madrid før kampstart i går. Snaut fire timer før avspark gikk det av en bilbombe på en parkeringsplass 50 meter fra Bernabeu stadion. 17 personer ble lettere skadd i eksplosjonen, som ble varslet av den baskiske separatistorganisasjonen ETA en halvtime før det smalt.

- Vi omringet stedet der de sa det skulle skje, og dermed unngikk vi et verre utfall. Vi var der da bilen eksploderte, sier en talsmann for politiet.

Etter et møte mellom klubbene, UEFA og politiet ble det besluttet at kampen skulle spilles som normalt.

Målt opp mot trilleren mellom Bayer Leverkusen og Manchester United tirsdag ble gårsdagens semifinale mellom de to spanske gigantene heller udramatisk. Real tettet igjen bakover på banen og slapp sjelden Barcelona til noen farligheter.

- Det ble en vanskelig kamp fordi Barcelona var nødt til å angripe, men nå er vi nær ved å erobre vår niende mestertittel, sier Reals bestemann Raul til avisa Marca.

Real var likevel aldri virkelig truet, og kunne til og med la storstjerna Zinedine Zidane hvile hele andre omgang. Byttet ga Barcelona større rom framover på banen, men til tross for store sjanser måtte det et selvmål fra Reals Ivan Helguera til før det ble utlikning. Dermed er Real klar for finale mot tyske Bayer Leverkusen i Glasgow den 15. mai.

- Det er den rette finalen fordi Bayer viste at de er bedre enn Manchester United, sier Raul.

KONTROLL: Zinedine Zidane og Real Madrid var sjelden truet mot Barcelona og Abelardo.