Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Realt kaos

Real Madrids Claude Makelele har gått til streik for å få doblet lønna si - eller bli solgt til, ja, nettopp, Chelsea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea er som en magnet denne sommeren. Enten kjøper oppsøker de spillerne selv, eller så nærmest trygler spillere om å få gå til klubben.

Real Madrids Claude Makelele har ifølge The Sun gått til en slags streik for å få hevet sin status i klubben.

Han vil ha mer lønn, og hvis ikke det skjer krever han å bli solgt til Chelsea.

Misfornøyd

Den franske landslagsspilleren er frustrert fordi han bare tjener en femtedel av det hans nye midtbanekamerat David Beckham tjener, som skal være 120 000 pund i uka.

Makelele skal ha fortalt Real-sjef Carlos Queiroz at han nektet å trene før det ble noen avklaring i saken, eller så vil han sporenstreks selges til Roman Abramovich' russiske revolusjon på Stamford Bridge.

Queiroz svarte med å gi Makelele 100 000 pund i bot.

Chelsea skal være villig til å gi Makelele dobbelt så høy lønn som han har i dag - rundt 40 000 pund i uka - men skal ha fått et bud på sju og en halv millioner pund avslått av Real Madrid.

Makeleles agent Marc Roger er naturlig nok ikke blid.

- Claude har i to år sagt han er underbetalt, så nå er han skikkelig forbanna fordi han bare blir oversett av klubben. Det kan bare ikke være riktig at han skal spille sammen med en spiller som Beckham som tjener fem ganger så mye, sa Roger.

Kan skade Real

Midtbanespiller Claude Makelele tenker ikke bare på seg selv.

- Hvis jeg spiller middelmådig et år kan det påføre en klubb som Real Madrid store skader. Kanskje Real Madrid ikke er klar over hva jeg er god for, spør franskmannen.

Han tilføyer at han ikke vil la seg utnytte av klubben og at Real ikke må glemme å ta seg av sine spillere.

Spill Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

Real-manager Jorge Valdano innrømmer at Chelsea har kommet med et tilbud på Makelele, men sier at det ble avvist av Real.

- Spilleren vil doble lønna si. Han har gitt oss et ultimatum, sier Valdano.

Real skal opprinnelig ha krevd 15 millioner pund for Makelele, men kan være villig til å selge for bare 9 millioner. Det vil i så fall bety at Chelsea har handlet spillere for 84 millioner pund før årets sesong.

Da har de forhåpentligvis penger igjen til å betale Makeleles lønn.

NEKTET Å TRENE: Her er Claude Makelele avbildet på vei bort fra Real Madrids treningsfelt. Makelele nektet å trene fordi han mener han får for dårlig betalt i forhold til de andre stjernespillerne.