Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Örebro degraderes fra Allsvenkan

Dårlig økonomi gir plass for Assyriska.

(Dagbladet.no): Lisensnemden i det svenske fotballforbundet besluttet i dag å nedgradere Örebro SK fra Allsvenskan.

Det er den dårlige økonomien i klubben som gjør at Assyriska nå får plassen i den ypperste divisjonen på bekostning av Örebro.

I går tapte Assyriska 1-0 mot Örgryte på overtid og Allsvenskan glapp - på det tidspunktet. I dag er situasjonen snudd på hodet.

- Jeg kjenner ikke alle detaljene ennå, men hva sier man? I går var jeg kjempeskuffet og så kommer denne beskjeden. Det kjennes ikke akkurat komfortabelt, sier leder Zeki Bisso i Assyriska til den svenske avisen Expressen.

- Kjempeglad

Treneren i klubben hadde en litt annen følelse.

- Det er helt utrolig. Jeg er kjempeglad, selv om jeg synes synd på Örebro-spillerne. De fortjener å spille i Allsvenskan, men klubben har ikke gjort jobben sin, sier Edmond Lutaj til Expressen.

Over en halv million

Et underskudd på minimum en halv million kroner, var uakseptabelt for det svenske forbundet. Ingen klubber har blitt nedgradert siden lisensnemden ble opprettet i 2002 - før i dag.

- Örebros negative økonomiske kapital er i alle fall på 550 000 kroner, men er trolig større enn som så. Til tross for flere handlingsplaner har de ikke lykkes i å rette opp dette her, sier lisensnemdens leder Khennet Thallinger.

Tre ukers klagefrist

Örebros tidligere storspiller, Sven Dahlkvist, er svært lei seg på klubbens vegne.

- Det er veldig trist. Jeg har hørt at klubben hadde god sjanse til å klare dette her. Det bør finnes virkelige gode grunner til at lisensnemden tar en slik beslutning, sier Dahlkvist til Expressen.

Örebro har tre uker på seg til å klage på vedtaket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media