I SÆRKLASSE: Red Bull-teamet har vært fullstendig overlegne i kvalifiseringssammenheng denne sesongen. I dag tok Sebastian Vettel sin 13. pole position for året. Legger man det sammen med Mark Webbers tre viser fasiten 16 av 17 mulige.Foto: SCANPIX/AP Photo/Eugene Hoshiko
I SÆRKLASSE: Red Bull-teamet har vært fullstendig overlegne i kvalifiseringssammenheng denne sesongen. I dag tok Sebastian Vettel sin 13. pole position for året. Legger man det sammen med Mark Webbers tre viser fasiten 16 av 17 mulige.Foto: SCANPIX/AP Photo/Eugene HoshikoVis mer

Red Bull og Vettel satte pole position-rekord

Har sikret beste startspor i 16 av 17 løp.

Red Bull og Sebastian Vettel satte rekord da den dobbelte verdensmesteren sikret seg beste startposisjon for Red Bull for 16. gang denne sesongen foran sesongens 17. løp.

24-åringen fra Tyskland stiller i beste startposisjon for 13. gang i år, og da han gjorde det i India lørdag, er han på gang til å slå Nigel Mansells rekord med beste startspor i 14 løp i 1992. Det gjenstår fortsatt to løp i årets sesong for Vettel. Stallkamerat Mark Webber har på sin side tatt tre «pole positions» i 2011.

I søndagens løp kommer Vettel til å ha nettopp Webber nærmest seg, selv om australieren ikke hadde den nest raskeste tiden på lørdagens kvalifisering.

Det var det briten Lewis Hamilton som hadde, men briten er straffet på grunn av en feil han gjorde på fredagens frie trening, og dermed må han finne seg i å starte litt lenger bak.

(NTB)