Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Redaktør i dansk storavis om Hareide: - Skeptisk. Kanskje litt skuffende

Ingen applaus for Malmös suksesstrener.

SKIFTER BEITE:  Åge Hareide bekreftet på en pressekonferanse i går at han forlater Malmö FF etter sesongen. Foto: Erland Vinberg  / TT / NTB Scanpix
SKIFTER BEITE: Åge Hareide bekreftet på en pressekonferanse i går at han forlater Malmö FF etter sesongen. Foto: Erland Vinberg / TT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Alt tyder på at Åge Hareide (62) ender opp som Danmarks nye landslagtrener. Det er ikke Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, spesielt begeistret for.

- Meget skeptisk. Kanskje litt skuffende, sier Olsen om nordmannen som skiller seg ut som en toppkandidat.

Hareide bekreftet på en pressekonferanse i går at han slutter i Malmö FF etter sesongen. Suksesstreneren innrømmet samtidig at han har tilbud på hånden. Trolig dreier det seg om jobben som Danmarks nye landslagstrener i fotball.

- Jeg har vært i samtaler med det danske fotballforbundet, sier Hareide.

Yngre trener Fasiten får vi sannsynligvis i neste uke: Tirsdag møtes Real Madrid og Malmö i sesongens siste kamp for svenskene. Ikke lenge etterpå forventer danske eksperter at katta kommer ut av sekken.

Ekstra Bladet er toneangivende i Danmark. Sånn sett er sportsredaktør Allan Olsen en ikke ubetydelig stemme. På telefonen over Skagerrak sier han:

- Jeg hadde kanskje håpet at DBU (det danske fotballforbundet) ville hente inspirasjon fra Tyskland eller Nederland. Her har Danmark en sjanse til å fornye seg etter Morten Olsen. Jeg tror uansett en yngre trener ville gjort noe med optimismen.

Han fortsetter:

- I en avstemning på Ekstra Bladets nettsider er det ingen tvil om danskene er skuffet over Hareide. Men når den største skuffelsen har lagt seg, er det opp til ham å bevise at han er et riktig valg.

Tre kandidater Sportsredaktøren er 95 prosent sikker på at valget faller på Hareide. Selv sier DBU at de jobber med tre kandidater.

Danmark klarte ikke å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. Folkekravet er at den nye treneren må innfri drømmen om Russland-VM i 2018.

- Resultatene er viktig. Men vi må gjerne spille brasiliansk fotball også, påpeker Olsen.

Skulle Hareide få jobben, vil nordmenn ha de to viktigste trenerjobbene i Danmark. Fra før er Ståle Solbakkens posisjon i F.C. København udiskutabel.

- Sårer dette den danske stoltheten?

- Dette har ikke så mye med nasjonalitet å gjøre. Begge er dyktige. Ingen stiller spørsmål ved Hareides faglige kvalifikasjon. Spørsmålet er om han representerer den riktige fornyelsen, sier Olsen.

Fine år - Jeg har hatt fantastisk fine år i Malmö, erklærte Hareide på gårsdagens pressekonferanse.

- Men vi kom i en situasjon der vi ikke kvalifiserte oss til europacup neste år. Da må vi på en måte begynne om igjen.

Kombinasjon av dette - og at han har andre tilbud - gjør at partene nå skiller lag.

Koker I kommentarfeltene til de danske avisene koker det:

- Nei, for helvete. DBU (den danske fotballforbundet) er sinnssyke, skriver en av Ekstra Bladets lesere.

- Jeg har aldri opplevd en god nordmann som fotballtrener. Vi har mange gode trenere i Danmark sammenliknet med de norske som finnes, skriver en annen.

- Vil kondolere Danmark, bemerker en tredje leser.

SPORTSREDAKTØR I EKSTRA BLADET:  Allan Olsen.
SPORTSREDAKTØR I EKSTRA BLADET: Allan Olsen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media