Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Redd Arni forsvinner

PORTO (Dagbladet): Porto- Rosenborg 1- 0. Nok en gang reddet fra slaktsiffer av keeper Arni Gautur Arason er Nils Arne Eggen redd for at den islandske veggen i buret nå sier takk for seg og forlater Rosenborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjøl blir Eggen for å rette opp inntrykket. - Vi var kriminelt dårlige, sier han.

Rosenborg kom til Portugal for å vinne. Med to mål. Det gikk 40 sekunder før den målsettingen åpenbart var glemt. Arni Gautur Arasons vanvittige redning på frisparkheadingen fra Capucho satte standarden for de første 45 minuttene. Dagbladet talte 12 sjanser til vertene før pause. Over halvparten i ultraklassen. Men Arason, Hoftuns bein og armer og en febertakling fra Stensaas hindret baklengs. Helt til Pena headet i krysset.

- Den ble for vanskelig for meg, sier Arason, som har vist seg fram for alvor i høst med ekstreme redninger i fleng.

- I dag var han fantastisk, sier Eggen.

- Tror du han forsvinner nå?

- Vi vil gjerne ha Arni i Rosenborg, men vi har jo en keeper til. Om han får et tilbud fra utlandet som er mer attraktivt, så skal du ikke se bort fra det.

Er kresen

Sjøl sier Arni det slik:

- Jeg trives veldig godt i Trondheim og i Rosenborg. Det skal et godt tilbud til før det blir aktuelt. Skal jeg dra, må det bli til en veldig interessant klubb.

Tilbudene holder Erik Solér og Kjetil Osvold styr på. I dag ringer Solér til superkeeperen for å diskutere framtida.

Gårsdagen vil hele Rosenborg helst glemme så raskt som mulig. Riktignok kom det seg etter pause. Da var Rosenborg jevngode med Porto, som måtte vinne for å gå videre i Champions League. Faktisk hadde RBK tre gode scoringsmuligheter i andre omgang. Porto hadde bare to.

- Vi hadde våre muligheter. Husk, vi har ikke tapt med mer enn et mål i gruppespillet, sier Eggen.

Det er utelukkende Arni Gautur Arasons fortjeneste.

- Kriminelt dårlige

- Det var veldig hektisk i dag. Men jeg klarer ikke å glede meg over egen prestajon når vi ikke tar poeng, sier 25-åringen - den yngste på laget.

- Jeg kan ikke huske at vi har spilt så dårlig som i dag. Vi ble passive. Og presisjonen var ikke bra nok.

Eggen var også opptatt av det negative i går. Fordi han var så inderlig skuffet over spillernes første omgang.

- Vi var kriminelt dårlige. Det er skammelig. Langt under pari. Blybein, sier Eggen, som kalte til seg kaptein Hoftun og ga ham ei saftig lekse etter Penas scoring.

I pausen ble det mer. Da raste Eggen mot sine egne.

- De fikk klar beskjed, sier han.

- Hva sa du da?

- De fikk klar beskjed.

- Vi fikk en del kjeft, ja. Men det fortjente vi, sier Arason.

Mentalt utladet

- Jeg kan ikke gi noen god forklaring på hva som skjedde. Vi må ha løpskapasitet. Bent Inge var kriminell i første, men kom seg da han spilte midtstopper i andre. De spilte gjennom oss i midtbanen. Bent var tom.

- Har du sett laget ditt bli rundspilt slik før?

- Ja, vi behøver ikke gå lenger tilbake enn til Champions League i 1995.

Eggen antyder også at spillerne hans muligens manglet vinnervilje og var utladet etter jubel og feiring av seriegull i helga.

- Ja, det kan tenkes. Det var kanskje litt ufornuftig feiring. Festen etterpå tror jeg de bare hadde godt av, men mentalt sett er det ikke sikkert at det var bra. Det er ikke sikkert at det er slik, men kanskje de ikke ville vinne nok i dag.

Gamle gutter

Med en gjennomsnittsalder på 30,3 år og totalt 344 e-cupkamper på de elleve som startet (Porto 25,6 år/293 kamper), kan det nok være at festrusen henger i foran en kamp RBK-veteranene innerst inne visste ble tøffere enn de har gitt uttrykk for. I går satte Rosenborg rekord i Champions League med ti strake bortetap.

- Det er langt opp. Vi har hatt for ustabilt lag denne gangen. Vi har ikke en godt nok samspilt løperrekke til å klare oss uten Sigurd.

- Vi tar ei ukes pause. Så trener vi for fullt til første uka i desember. I denne perioden håper vi å få til en skandinavisk finale med hjemme- og bortekamp mot de svenske mestrene (Hammarby), sier Eggen.

Om laget hans ikke holder i Europa, vil han i hvert fall være bedre enn naboene.

<B>REDNINGSMANN: Arni Gautur Arson reddet Rosenborg fra den totale ydmykelse da Porto bmbaderte Rosenborg-målet i 1. omgang.
Hele Norges coronakart