Redd for å bli solgt

LONDON (Dagbladet): Tirsdag forsvant lappen i en rettssal Bury - til sommeren kan Henning Berg miste jobben i Manchester United. - Når du er rangert som fjerdevalg på stopperplass kan alt skje. Jeg ønsker å være her, men kan bli solgt, sier Henning til Dagbladet.

Mye verre enn et år uten førerkort er altså usikkerheten på arbeidsplassen. Det med kjøringen har nemlig Henning Berg løst på denne måten;

- Ronny (Johnsen) har fått sjåførlue og hvite hansker. Nå sitter jeg i baksetet og leser avisa, sier Henning.

Men hvor lenge? For med PSV Eindhovens superstopper Jaap Stam i anmarsj, faller Henning ytterligere ned på den rankinglista han sjøl har plassert seg som nummer fire.

- Jeg tror ikke United vil sitte med fem midtstoppere neste sesong, sier Henning Berg. - Hvis det blir noe av overgangen til Stam, vil det helt sikkert bli solgt spillere. Og sjøl om jeg ønsker å være i Manchester United så må jeg spille fotball også.

- Neste sesong er jeg nødt til å spille mer enn det jeg har gjort i år.

Ingen VM-krise

Gary Pallister ryktes å være på vei til Middlesbrough. Det har Henning Berg også hørt. Men han er ikke sikker. Det er derfor han har litt flytte-angst.

- Redd og redd, sier Henning. - Det er klart at jeg tenker på det. Og det som er dumt er at jeg føler meg i kjempeform.

- Jeg vil spille, men får ikke lov.

Henning Bergs reservetilværelse kan fort bli et problem for Drillos. Han trenger nemlig matching før VM.

- La meg si det sånn - det er ikke bra at jeg ikke spiller. Men foreløpig er det ingen krise. Og det at Drillo holdt meg som bestemann mot Belgia viser at jeg holder mål.

Men:

- Tidspunktet er ikke gunstig.

Lite kamptrening

- Er tre landskamper før VM god nok matchtrening i løpet av drøye seks uker?

- Jeg ser ikke det som noe stort problem. Situasjonen ville vært verre om jeg hadde sittet på benken hele sesongen. Men jeg har spilt mange kamper og føler at grunnlaget er der. Og det kan jo hende at jeg får et par kamper mot slutten også.

I morgen spiller Ronny Johnsen etter all sannsynlighet mot Newcastle. Det tror i hvert fall Henning Berg. Og dermed er en liten mulighet til viktig kamptrening stoppet. Fordi Henning er sistevalg.

- Hvis situasjonen ikke forandrer seg så jeg kanskje bort, sier Henning Berg.

- Jeg kan jo ikke sitte på benken til United i en evighet.