- Redd for å drite meg ut i EM

Vigdis Hårsaker (19) var den store overraskelsen da Marit Breivik i går offentliggjorde troppen til NetCom-cup og EM i Romania. Den 19 år gamle, beskjedne trønderjenta er overrasket over uttaket, og hadde aldri regnet med noen EM-tur.

- Det er Marit Breivik som tar ut laget og jeg takker for tilliten, men det kom som et stort sjokk på meg. Jeg er redd for at jeg skal drite meg fullstendig ut i EM, sier Hårsaker til Dagbladet.

Ny kylling

Det kom som et kjempesjokk både på lagvenninner og pressefolk da landslagssjef Marit Breivik offentliggjorde navnet hennes i dag.

- Det er på tide vi får med noen nye kyllinger. Jeg er glad jeg ikke er yngst lengre, sier visekaptein Else-Marthe Sørlie(22).

- Jeg fikk vite om uttaket på onsdag og jeg er minst like sjokkert som mine lagvenninner, sier Hårsaker. Hun gruer seg til å møte Kjersti Grini (29) og Kristine Duvholt (26).

- Jeg er ganske sjenert som person, og det blir rart å spille sammen med mine forbilder i NetCom-cup og EM, sier Hårsaker og fortsetter:

- Jeg er ikke redd for å møte dem, men jeg har stor respekt både for Kristine og Kjersti, sier Hårsaker.

Toppkamp i kveld

Hun er i år på utlån fra Byåsen til den franske klubben Toulon.

- Jeg er i Frankrike for å spille håndball og lære meg språket, sier Hårsaker.

Klubben hennes Toulon ligger på femteplass i fransk 1. divisjon etter fire serierunder.

- I kveld møter vi serieleder Metz og jeg håper vi kan gi dem god motstand, sier Hårsaker, som trives best i en høyrekant eller høyreback-rolle.

Marit Breivik karakteriserer debutanten på denne måten:

- Vigdis er en kreativ playmakertype, som kan spille både i kant, back og playmakerrollen.

Modningsprosess

Hårsaker er opprinnelig Sjetne-jente men har spilt for Byåsen siden hun var 14 år. Hun har vært fast på Norges u-landslag det siste året, og regner med å være tilbake på u-landslaget etter EM.

- Vi ble nummer seks i EM i år og skal spille VM i Ungarn juli neste år. Jeg ser på min a-landslagsdeltakelse som en del av min modningsprosess. Jeg reiser til EM i Romania for å lære, sier Vigdis Hårsaker.