Redd for å spille i Norge

Espen Knutsen var redd for å skuffe norske fans. Derfor valgte han gamleklubben Djurgården.

- Det ble stilt skyhøye forventninger til meg, og det virket som om folk forventet undrer og fem mål i hver kamp. Det sier seg sjøl at fallhøyden ville vært ganske stor, og jeg valgte derfor å dra til Sverige, sier Shampo til Dagbladet.

I dag gråter Ishockey-Norge. Etter at det ble klart at Shampo skulle returnere til Europa etter sitt opphold i NHL-klubben Colombus Blue Jackets, har interessen vært enorm. Både Vålerenga og Bergen Flyers har forsøkt å knytte til seg Norges største hockeystjerne, mens andre klubber har vært villig til å hjelpe til med lønnsutgiftene for å få Shampo til Eliteserien.

Siste klubb

- Tenkte du noen gang at du måtte komme hjem for norsk ishockeys beste?

- Jeg har følt et lite press på meg, men kunne ikke la det styre klubbvalget mitt. Nå blir det med den ene kampen for VIF hjemme mot Storhamar 30. desember. Det blir sannsynligvis min siste norske klubbkamp, sier Shampo.

Dermed signaliserer 31-åringen at treårskontrakt han i dag signerer med Djurgården blir hans siste. I Stockholms-klubben blir han mottatt som en helt, etter at han på 90-tallet var med på å vinne to seriemesterskap og et cupgull.

Ikke best betalt

«Espen er og blir en av de største spillerne i Djurgården i moderne tid, og det skal bli herlig å få se ham tilbake på laget igjen,» sier klubbdirektør Tommy Engström til DIFs hjemmeside.

- Det forventes at jeg skal opp på det nivået jeg var på før jeg dro til USA. Jeg stiller også veldig høye forventninger til meg sjøl, og drar til Djurgården for å vinne noe.

- Hvordan blir lønna, det ryktes at du blir den best betalte spilleren i Elitserien?

- Det tviler jeg på, og jeg kunne sikkert fått mer penger enn andre steder. Jeg valgte ikke Djurgården på grunn av økonomien.

Shampo syns det er blitt mye mas rundt hans framtid den siste tida, og er veldig glad for å endelig ha bestemt seg.

Klar til VM

- Jeg vet hva jeg går til, og kjenner klubben, folkene og byen, sier Shampo til Dagbladet. - Jeg gleder meg veldig.

Shampo gjør comeback for sin gamle klubb borte mot bunnlaget Södertälje 6. januar. Djurgården ligger for øyeblikket på femteplass på tabellen.

PS! Hvis Shampo får det som han vil, og blir cupmester med DIF, er sesongen ferdig 11. april. Dagen etter begynner B-VM i Norge - med en heltent Espen Knutsen.

FORLATER NORGE IGJEN: Eks-NHL-proffen Espen Knutsen spiller sin aller siste kamp i den norske serien 30. desember. Så setter han kursen østover til Stockholm. - Jeg vet hva jeg går til, og kjenner klubben, folkene og byen, sier Shampo til Dagbladet.