Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-VM 2018

Redd for å tape VM-tittelen

Magnus Carlsen frykter at han skal tape mot Fabiano Caruana.

FRYKTER TAP: Magnus Carlsen innrømmer at han frykter å miste VM-tittelen til Fabiano Caruana. Foto: Pa Photos / Anthony Devlin
FRYKTER TAP: Magnus Carlsen innrømmer at han frykter å miste VM-tittelen til Fabiano Caruana. Foto: Pa Photos / Anthony Devlin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen har vært sjakkverdensmester siden 2013. Han innrømmer at han har en iboende frykt for at tittelen skal glippe i VM-matchen mot Fabiano Caruana.

Neste uke går Carlsen løs på sitt fjerde VM i langsjakk. Det ligger an til å bli en nervepirrende duell. Caruana fra USA har de siste månedene vært uhyrlig nær å vippe nordmannen ned fra førsteplassen på verdensrankingen.

I et intervju til VGTV erkjenner 27-åringen at han er redd for å tape VM-kampen i London.

– Ja, det er et av problemene med å ha denne tittelen. Det blir på et eller annet tidspunkt sånn at man nesten blir reddere for å tape den, enn det er godt å ha den. Det er blitt sånn for meg at det ikke er så farlig å ha verdensmestertittelen, men jeg vil i hvert fall ikke at noen andre skal ha den. Derfor kommer jeg til å kjempe med nebb og klør for å beholde den, sier Carlsen.

Totalt har Carlsen og Caruana møtt hverandre 33 ganger i klassisk sjakk. Fasiten til Carlsen viser ti seirer, 18 remis og fem tap.

Første VM-parti i London spilles fredag 9. november.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!