Redd for terror under London-OL

Frykter at «ensomme ulver» skal angripe.

FRYKTER ALENETERROR: Såkalte «ensomme ulver» er mye vanskeligere å oppdage på forhånd enn organiserte terrorgrupper. - Det er umulig å garantere for at alt blir fullstendig risikofritt, slik er det rett og slett ikke, sier sikkerhetsanalytiker Margaret Gilmore. Foto: REUTERS/Toby Melville/SCANPIX
FRYKTER ALENETERROR: Såkalte «ensomme ulver» er mye vanskeligere å oppdage på forhånd enn organiserte terrorgrupper. - Det er umulig å garantere for at alt blir fullstendig risikofritt, slik er det rett og slett ikke, sier sikkerhetsanalytiker Margaret Gilmore. Foto: REUTERS/Toby Melville/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Britene frykter at «ensomme ulver» skal angripe sommerens OL i London. Terrorister som opptrer alene er mye vanskeligere å oppdage på forhånd, enn organiserte grupper.

Sommerlekene i hovedstaden omgis av den største sikkerhetsoperasjonen Storbritannia noen gang har opplevd i fredstid. Avansert overvåking skal sette mer enn 40.000 sikkerhetsfolk i stand til å avsløre og avverge eventuelle terrorplaner.

Men enkeltpersoner kan likevel greie å omgå overvåkingen og sette i verk aksjoner. Det ble bevist under årets kapproing mellom lag fra universitetene i Oxford og Cambridge 7. april, som ble avbrutt da en svømmende mann dukket opp nær båtene på elva Themsen.

Forberedt Arrangørene og myndighetene i London er forberedt på det meste som kan gå galt. De vet hva de skal gjøre hvis væregudene slår seg vrange, hvis det bryter ut opptøyer eller hvis noen trenger inn i datasystemene og skaper elektronisk kaos.

Likevel kan man ikke gardere seg mot enhver fare.

- Det er umulig å garantere for at alt blir fullstendig risikofritt, slik er det rett og slett ikke, sier sikkerhetsanalytiker Margaret Gilmore ved tankesmia RUSI til nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer