- Redd hele tida

Wilson Kipketer jogget inn til 1.43,02 og viste seg på nytt uslåelig i den siste testen før VM. - Jeg elsker å vinne, sier han.

For fjerde gang i karrieren vant Kipketer på Letzigrund i Zürich. For fjerde gang i år slo han Japheth Kimutai, verste utfordrer til VM-gullet. Skjønt, verste og verste. 18 dager før VM-finalen i Sevilla løper Kipketer i egen klasse. I går distanserte han resten av verdenseliten - uten å ta i på slutten.

- Tida var underordnet i dag. Jeg er meget tilfreds med løpet, sier han.

1.43,02 er Kipketers tredje raskeste tid i år. Bare Kimutais 1.42,98 fra Roma smetter inn, og forstyrrer Kipketers totaldominans. Det forstyrrer ikke dansk-kenyaneren nevneverdig.

Kjempet mot døden

- Det siste året er det større ting enn karrieren som har verdi, sier han.

- Da jeg hadde malaria, kjempet jeg for livet mot døden.

Han innrømmer frykt for tilbakefall.

- Jeg er redd hele tida. Den gangen fryktet jeg karrieren var slutt. Man vet ikke om malariasykdommen blomstrer opp igjen.

Det blomstrer i alle fall i bankboka. Kipketer er fortsatt blant de fire som kjemper om jackpotten på én million dollar. Men han vil ikke svare på hva som er viktigst: Pengene eller VM-tittelen.

- Det får vi ta når jobben er gjort, sier han.

Ingen v-rekord

I går skiftet Kipketer taktikk etter 250 meter. Trener Slawomir Nowak ønsket at Kipketer skulle legge seg i ryggen på Kimutai for å la 20-åringen smake sin egen medisin.

Men etter 250 meter tok Kipketer kommandoen. Siden var han aldri truet. Om han klarer å slå sin egen v-rekord på 1.41,11 denne sesongen? Kipketer tviler. Forsøk, semifinale og finale i VM blir taktiske løp. Deretter gjenstår stevnet i Brüssel, Berlin og helt til slutt GP-finalen i München.

- Fra Berlin blir det tøft. Da er alle trøtte, sier han.