-  Redd Italia-kampen ryker

John Arne Riise frykter at Italia-kampen ryker på grunn av lyskestrekk. Men først skal han bare glede seg og feste i flere dager. Straffebommen har han allerede glemt.

ISTANBUL (Dagbladet): Her forteller John Arne hvordan han opplevde den utrolige kvelden:

Om snuoperasjonen:

-  Helt sykt. Jeg har ikke ord. Vi lå under 3-0 til pause. Da var jeg helt sikker på at vi hadde tapt. De var utrolig gode på kontringer. Da vi kom inn i garderoben sa Benitez til oss at vi måtte løfte hodet og at vi hadde scoret tre mål på en omgang tidligere i år mot Olympiakos. Da kunne vi gjøre det igjen. Vi la om til å spille med tre mann bak, og bestemte oss for å gå ut og ikke dumme oss ut mer. Da vi fikk 3-1 og 3-2 ganske kjapt, begynte jeg å tro at dette kunne gå. Og da Steven ble felt, ble jeg litt usikker på om dommeren kom til å blåse. Men det gjorde han - og da Xabi skjøt straffen rett på keeper og så satte returen i mål, ble jeg helt sikker på at vi skulle vinne.

Om lyskestrekken:

-  Jeg fikk strekk for første gang i livet da jeg la den målgivende pasningen til Steven Gerrard før 3-1. Men jeg nektet å gi meg og prøvde å skjule det. Så fikk jeg en strekk til. Jeg sleit skikkelig og fikk noen smertestillende tabletter. Det var ikke snakk om å gå av. Jobben min ble å stå langt nede på backen og slå lange baller opp mot Cisse. Dessuten skulle jeg ta ut Cafu. Vi kjempet som løver.

Om feiringen:

-  Jeg sprang bare rundt som en tulling. Jeg vet ikke hva jeg gjorde. Gleder meg til å se videoen og se reaksjonen min. Og det å få ta på og kysse pokalen... Det har jeg drømt om hele livet. Jeg har grått og grått. Føler meg helt matt.

Om festplanene:

VILL JUBEL:   Steven Gerard løfter pokalen etter tidenes Mesterliga-opphenting. Foto: SCANPIX
VILL JUBEL: Steven Gerard løfter pokalen etter tidenes Mesterliga-opphenting. Foto: SCANPIX Vis mer

-  Vi tok inn 3-0 mot Milan. Det er helt utrolig. Jeg klarer ikke å forklare hvordan vi gjorde det. I dag er vi verdens beste lag, og da er vi noen av verdens beste spillere. Nå skal jeg feste i flere dager. I alle fall lørdag og søndag. Jeg må bare melde fra til Åge at jeg nok kommer litt halvslakk til landslagssamlingen, men det tror jeg at han unner meg.

Om Italia-kampen:

-  Jeg er faktisk veldig usikker på om jeg kan spille mot Italia. Får ta det med fysioterapeuten til landslaget når jeg møter opp. Akkurat nå har jeg smerter opp fra lysken og oppover låret.

Om straffebommen:

-  Strekken førte til at jeg ikke kunne skyte straffesparket med full kraft. Men jeg syntes jeg plasserte straffen godt, men keeperen gjorde en veldig god redning også. Jeg har trent på straffer i to dager og satte inn ti av ti straffer på akkurat samme stedet. Det var litt trist akkurat da jeg bommet, men jeg følte ikke at jeg hadde sviktet laget. Milan hadde allerede bommet på to straffer.

Om keeperhelten:

-  Jerzy har fått utrolig mye dritt i det siste, men han viste i dag at han er en av verdens beste keepere. De to strafferedningene og særlig dobbeltredningen mot Sjevtsjenko helt mot slutten av andre ekstraomgang var helt utrolige. Jeg fatter ikke at han klarte å redde der.

Om familien:

-  Nå skal jeg feire sammen med Guri. Hun satt på tribunen og jeg skal fortelle deg at hun skal være med på festen. Vi er ikke sammen igjen, men hun betyr fortsatt alt for meg og er min viktigste støttespiller. I morgen skal jeg kjøre i åpen buss i Liverpool hele dagen. Fredag reiser jeg hjem til Norge og da gleder jeg meg til å henge medaljen rundt halsen til datteren min. Seinere i sommer drar vi alle tre til Disney World i USA. Den turen er planlagt for lenge siden.

Om garderobefeiringen:

-  Da vi kom inn i garderoben lå det flere hundre champagneflasker der. Det ble litt vått. Jeg har tatt utrolig mange bilder.

Om neste år:

-  Jeg mener selvfølgelig at vinneren av Champions League bør få forsvare tittelen. Men det gidder jeg ikke å tenke på nå. Hva bonusen min er? He-he. Jeg hadde gladelig gitt vekk hele bonusen bare for å oppleve dette her.

Om trusebytting:

-  Pokalen skal henges opp på veggen. Jeg har med alt utstyret jeg spilte med her i bagen. Spilte selvfølgelig i skoa fra semifinalen med norsk flagg og navnet til datteren min inngravert. Alt utstyret skal være med hjem, men trusa jeg spilte i har jeg lovet å gi bort til Synnøve Svabø mot at jeg får hennes. Får håpe på en G-streng...

GRÅT: John Arne Riise trodde ikke på finaleseier da han satt i pausen med 0-3. Etterpå gråt han av glede.
TILGITT: John Arne Riise hoppet over reklameplakatene, gikk ned på kne foran fansen - og fikk tilgivelse fra Liverpool-fansen.