Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angrepet i Dortmund:

Redd Klopp: - Jeg hadde mange venner på den bussen

Preget Liverpool-manageren.

BEKYMRET: Liverpool-manager Jürgen Klopp var bekymret på Dortmund-spillernes vegne tirsdag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix<div><br></div>
BEKYMRET: Liverpool-manager Jürgen Klopp var bekymret på Dortmund-spillernes vegne tirsdag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix

Vis mer

Liverpool-manager og tidligere Dortmund-trener Jürgen Klopp innrømmer at angrepet på Dortmunds spillerbuss gikk inn på ham.

Tre sprengladninger gikk tirsdag av i nærheten av Dortmunds spillerbuss. Laget var da på vei til klubbens hjemmebane for å spille mesterligakvartfinale mot franske Monaco. To personer, blant dem Dortmund-profilen Marc Bartra, ble skadd i angrepet. Dagen etter spilte lagene 2-3 på Dortmunds hjemmebane.

Liverpool-manager Klopp trente Dortmund i sju år. Han tok opp tirsdagens hendelse på en pressekonferanse torsdag.

– Det var veldig vanskelig for meg (å høre om det som hadde skjedd), for jeg hadde mange venner på den bussen. Jeg var virkelig redd og bekymret. Jeg hadde kontakt med en del av dem, men jeg ønsket ikke å plage dem med dumme spørsmål, sa Klopp, ifølge BBC.

UEFA-kritikk

Dortmund-trener Thomas Tuchel har gått hardt ut mot UEFA etter onsdagens kamp. Tuchel mener tyskerne burde ha fått mer tid på seg etter det som skjedde. Han uttalte etter kampen onsdag at Dortmund følte seg overkjørt av UEFA i saken.

– Jeg kan forstå begge sider av saken. Jeg tror alle hadde forstått det hvis kampen ikke hadde blitt spilt. Samtidig er jeg veldig stolt over hvordan Dortmund taklet dette på. Etter kampen så jeg sjokk i øynene på mine tidligere spillere. Det kommer til å ta tid, sa Liverpool-manager Klopp om trenerkollegaens utspill.

Overrasket

Torsdag ble det klart at Chelsea-duoen Eden Hazard og N'Golo Kanté, Tottenhams Harry Kane, Evertons Romelu Lukaku, Arsenals Alexis Sánchez og Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic alle er nominert til utmerkelsen årets spiller i engelsk fotball av spillerforeningen PFA. Jürgen Klopp ble konfrontert med dette på pressekonferansen.

– Er ikke Sadio Mané (Liverpool-spiller) nominert? Alle på listen er gode spillere, men det er noen spillere til som kunne ha blitt nominert. Det er litt overraskende at Mané ikke er med, sa Klopp.

Mané, som for tiden er ute med en skade, har imponert for Liverpool etter overgangen fra Southampton. Han er Merseyside-lagets toppscorer med 13 seriemål.

(NTB)