Redd og usikker før 100-meteren

Jays frykter for kneet.

REDD OG USIKKER: Jaysuma Saidy Ndure (t.v.) liker ikke tingenes tilstand to dager før VM-start i Berlin.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
REDD OG USIKKER: Jaysuma Saidy Ndure (t.v.) liker ikke tingenes tilstand to dager før VM-start i Berlin. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .Vis mer

Jaysuma Saidy Ndure er både usikker og litt redd før lørdagens 100-meterforsøk på Olympiastadion i Berlin. Han innrømmer at kneskaden sitter i hodet.

Det var under DN Galan i Stockholm før NM på Lillehammer at Ndure fikk smerter i kneet. Han ble undersøkt i Oslo, uten at det ble funnet noe galt. Deretter reiste han til Muller Wolfahrt i München for å få behandling, og der har han ladet opp den siste uken før VM.

- Årsaken til plagene mine, både den hamstringen jeg slet med i fjor, og de problemene jeg har hatt med kneet nå, sitter i ryggen. Derfor har jeg fått behandlinger både i rygg og kne.


- Det har vært fysioterapi, bruk av kiropraktor og i tillegg har jeg fått sprøyter. Nå kan jeg ikke gjøre annet enn å se hvordan det går. Alle sier at de ikke kan finne noe feil med kneet mitt, men jeg har ikke testet meg skikkelig siden jeg startet med behandlingen i München, så her i VM blir det å ta ett løp av gangen, sier Jaysuma Saidy Ndure til NTB.

- Dersom det går bra på 100 meteren, kommer jeg til å løpe 200 meter også. så mye mer kan jeg ikke si akkurat nå, sier han.

Redd
- Jeg vet ikke hvorfor jeg skal være usikker, for går det ikke nå, så venter jeg til neste år, sier Ndure til NTB, men er rask med å følge opp:

- Det er klart det som har skjedd med kneet sitter i hodet. Jeg er nok litt redd og tenker mye på beina, sier det norske sprinthåpet. Han legger til at han ber til høyere makter og håper at «han der oppe» spiller på lag.

Ndure som har 10,01 på 100 meter og 19,89 som personlig rekord på den dobbelte distansen, var stort norsk håp i OL i Beijing i fjor, men da ble han stoppet av hamstringen. Nå er det kneet som volder ham problemer og som gjør at alt rundt Jaysuma er usikkert.

- Hvorfor reiste du til Tyskland?

- Jeg ble tipset om Muller Wolfahrt av manageren min, Daniel Wessfeldt. Det er noe med fingrene til Wolfahrt som er fantastisk. Jeg har, for eksempel, ikke kjent noe til hamstringen etter at jeg var hos ham i fjor høst, og nå håper jeg på samme effekt med tanke på kneet, innrømmer Ndure.

- Det er ingen tvil om at Wolfahrt er flink. Mange kaller ham en mirakeldoktor, sier han.

Trent hver dag
Jaysuma Saidy Ndure forteller at han har trent hver dag under oppholdet i München, men distansen han har løpt har ikke vært mer enn 60 meter. Han har også trent på noen starter.

- Akkurat nå er målet mitt bare å løpe. Jeg tenker ikke lenger enn det, for jeg vil ikke bli skuffet, sier Jays som har 10,10 sekunder som årsbeste på 100-meteren i år. Dersom han skal nå en semifinale eller finale i VM, må han heve seg betraktelig.

- Jeg kan love at jeg skal gi 100 prosent, selv om jeg kan være litt redd og usikker, og dere kan i hvert fall være sikre på at jeg ikke er her for å tulle, sier den norske supersprinteren.

(NTB)