Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Redd regnskogen med landslaget og Gisele

Du kan sikre deg signert landslagstrøye og fotball. Gi bud!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges landslag i fotball har signert to trøyer og en fotball som skal auksjoneres bort i samarbeid med Dagbladet.no. Auksjonen er et samarbeid med Regnskogfondet og Kirkens Nødhjelp for å sette fokus på raseringen av regnskogen i Brasil. Du kan sikre deg dem ved å legge inn bud på signert landslagsfotball og signert landslagstrøye.

Bare i løpet av de 90 minuttene Norge og Brasil spiller fotballkamp onsdag kveld, blir regnskog tilsvarende 500 fotballbaner ødelagt i Brasil.

- Brasils regnskog er verdens største og viktigste. Indianerne i landet har blitt den viktigste barrieren mot avskoging, de beskytter sine områder som er like store som tre ganger Norges areal, sier Lars Løvold i Regnskogfondet til Dagbladet.no.

Fotballgutta og supermodell

Nå samarbeider Regnkogsfondet og Kirkens Nødhjelp med indianerne om å beskytte de livsviktige områdene rundt reservatene.

- Inntektene fra denne auksjonen går i sin helhet til denne kampanjen som allerde har stor oppslutning i Brasil. Dette er en sjelden anledning til å sikre seg signaturene til landslaget som møter Brasil, og samtidig støtte en av de viktigste sakene i vår tid, sier Løvold.

Norges fotballgutter bidrar til å sette fokus på den alvorlige miljøkatastrofen.

- Det er ålreit og viktig å stille opp og støtte slike prosjekter, sier Kristofer Hæstad til Dagbladet.no.

FORSVINNER FORT: Bare i løpet av de 90 minuttene Norge og Brasil spiller fotballkamp i morgen kveld, blir regnskog tilsvarende 500 fotballbaner ødelagt i Brasil.
FORSVINNER FORT: Bare i løpet av de 90 minuttene Norge og Brasil spiller fotballkamp i morgen kveld, blir regnskog tilsvarende 500 fotballbaner ødelagt i Brasil. Vis mer

I Brasil frontes regnskogkampanjen av supermodellen Gisele Bündchen.

Samarbeid med indianere

Målet med kampanjen er å beskytte den 2.700 km lange Xingu-elva, som renner ut i den enorme Amazonas-floden i Brasil. Rekordhøy avskoging og et ekspanderende industrijordbruk i denne delen av Amazonas forurenser elveløpene og truer den sårbare økologien i verdens største regnskogsområde.

14 indianerstammer i Xinguområdet kjemper nå sammen for å beskytte regnskogen både de og vi er avhengige av.

- Takket være det gode samarbeidet med Amazonasindianerne vil hver tusenlapp som auksjonen innbringer beskytte hele 20.000 fotballbaner med regnskog i ett år, sier daglig leder Lars Løvold i Regnskogfondet.

Her er auksjonene:

• Signert landslagsfotball

• Signert landslagstrøye

• Signert landslagstrøye

FRONTER AKSJONEN: Gisele Bündchen.
LIVSNERVE: Elva Xingu er livsnerven i Xingu-reservatet som er hjem for 14 ulike indianerstammer.