Redd VM går føyken går føyken

Ståle Solbakken (30) frykter at han ikke klarer å henge med i indreløper-konkurransen på Drillos. - Slik situasjonen er nå, er jeg redd for at VM-plassen går føyken, sier Solbakken.

Det er omtrent like langt til Wimbledons førsteellever som til en eventuell ny arbeidsgiver for øyeblikket. Nylig tok Molde livet av spekulasjonene om at Solbakken var på vei tilbake til norsk fotball.

Situasjonen virker låst.

- Jeg er kanskje mer enn mange andre avhengig av å spille jevnlig for å opprettholde et godt nivå, mentalt og fysisk, sier Solbakken.

Som igjen betyr at situasjonen for øyeblikket er kritisk for en av Drillos viktigste spillere i VM-kvalifiseringskampene.

Dialog

- Hvis situasjonen vedvarer, så vil sannsynligvis Drillo finne bedre spillere enn meg hjemme i Norge, mener Solbakken.

I går var Solbakkens agent, Erik Solér, i dialog med Wimbledon-direktør Sam Hammam. Men Solér påpeker at han ikke forventer noen som helst innflytelse - aller minst på manager Joe Kinnears disposisjoner.

- Samtalene er mest for å få litt perspektiv på situasjonen, og fordi det naturligvis er bekymringsfullt at Ståle ikke spiller fotball i Wimbledon. Det er naturlig å starte med Hammam, som jeg forhandlet med da Ståle gikk til klubben, sier Solér.

- Men min påvirkningskraft er nok helt minimal, innrømmer han.

Forsvarer

Solbakken er i jevnlig kontakt med Drillo, og setter pris på at landslagssjefens viser både omtanke og optimisme. Men han vet utmerket godt at det kryr av dyktige indreløpere både i og utenfor Norge, og at flere av dem vil få sjansen i de gjenstående treningslandskampene.

Det vil Solbakken også - men temmelig sikkert i en redusert utgave.

- Hvis jeg spiller jevnlig og på mitt beste, så mener jeg at jeg forsvarer en plass på landslaget.

<B>ANGST:</B> Wimbledons Ståle Solbakken frykter at plassen i VM-troppen ryker hvis situasjonen ikke snart løser seg i Dons.