Reddes av spesialsåle

På rekordtid har akillesplagede Erik Mykland denne uka fått nye spesial-såler til fotballstøvlene. De puttes i skoene mot Hellas i dag, uten at Myggen har testet dem på trening. Det viktigste er å kvitte seg med smertene.

- Ja, jeg har fått nye såler. Det blir ingen problemer i kampen, sier Myggen.

- Dette bør hjelpe mot smertene, sier landslagslege Lars Engebretsen til Dagbladet.

Torsdag sto Myggen over treningen på grunn av vonde akillessener i begge anklene. Samme dag dro han til spesialist og tok fotavtrykk til perfekt tilpassede skosåler med oppbygd hæl.

I går hentet han sålene fiks ferdig. Men han rakk ikke å teste dem på treningen. Det er bare å håpe at midtbaneterrieren ikke mister ballfølelsen på grunn av nye varer under føttene.

- Han får gå med sålene i skoene utover fredagskvelden og bli vant til dem, sier Engebretsen.

Hardt underlag

De nye sålene lindrer smertene umiddelbart, men gir størst effekt med jevn bruk over tid. Ifølge Engebretsen har Myggen gått på betennelsesdempende medisiner under landslagssamlingen denne uka.

De knallharde og tørre banene i Hellas sliter ut Myggens føtter. Mye løpetrening på hardt underlag før sesongstart og tett kampprogram har gitt Myggen ankelproblemer.

- Han er lett og liten, og egentlig ikke typen til å få dette, sier Engebretsen, som ikke er i tvil om at Myggen kunne unngått plagene med mykere spilleunderlag.

- Landslagsspillerne våre i England har ikke sånt, sier han.

Norges Maradona

For landslagssjef Nils Johan Semb er det uansett en lykke å ha Myggen på banen så godt som plettfri.

Assistent Harald Aabrekk mener Myggens comeback for Norge før privatkampen mot Italia i februar har gitt Norge uvurderlig flyt. Laget har ikke tapt siden.

- Et kjempeviktig innhopp. Alle lag trenger en Beckenbauer, Maradona eller Cruyff, sier Aabrekk.

Han begrunner det slik:

- Myggen liker å sprenge grenser og være litt uforutsigbar. Samtidig gjør han jobben for fellesskapet. Det er denne kombinasjonen som utgjør Myggens ekstreme kvaliteter.

- Og nå er han er bedre enn noen gang.