Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reddet Arsenal

En svært dramatisk affære på Stamford Bridge endte i poengdeling.

DRAMA: Hector Bellerin sikret ett poeng til Arsenal i høydramatisk kamp mot Chelsea. Foto: Reuters / Paul Childs / NTB Scanpix
DRAMA: Hector Bellerin sikret ett poeng til Arsenal i høydramatisk kamp mot Chelsea. Foto: Reuters / Paul Childs / NTB Scanpix Vis mer
  • Chelsea - Arsenal 2-2 (1-0)

Arsenal og Chelsea kjemper om Champions League-plass om dagen, der førstnevnte ligger skikkelig bakpå. En seier i kveld ville dermed gitt fansen et lite håp om en fjerdeplass og Champions League-spill neste sesong.

Etter flere forsvarstabber av Arsenal og rødt kort på David Luiz, så det ut som de skulle tape 2-1. Men Hector Bellerin ville det annerledes. Han reddet The Gunners i sluttminuttene med et vakkert skudd utenfor boksen.

Hans scoring var hans første på to år.

Det endte dermed 2-2. Arsenal ligger på 10. plass, mens Chelsea er tabellfirer.

Dagens resultat er gode nyheter for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, med tanke på at de kan kappe innpå Chelsea i morgen. United møter Burnley, og vil ligge tre poeng bak blåtrøyene med seier.

Kjempetabbe

Det var etter hvert Chelsea som sto for sjansene, og Tammy Abraham fikk en god mulighet da han vant hodeduell mot Arsenals David Luiz. Headingen gikk rett på keeper, men Abraham burde nok klart å plassere ballen bedre.

Halvveis ut i første omgang smalt det skikkelig. Mustafi spilte en grusom pasning mot keeper som Chelseas Abraham plukket opp. Chelsea-spissen slet med å få til en avslutning, og ble til slutt felt av David Luiz. Han fikk rødt kort, og dermed måtte Arsenal spille med ti mann.

Jorginho var mannen som tok ansvar fra straffemerket som vanlig. Han tok sitt sedvanlige hopp før skuddøyeblikket, og satte sitt syvende straffe på sitt syvende forsøk.

Chelsea-dominansen fortsatte etter det røde kortet, men Arsenal hadde noe mer ball. Tendensene fra Arsenal var ganske gode, men de hadde ingen store sjanser å by på.

Soloraid

Andre omgang ble vanskelig for Arsenal, og de slet med å hente seg inn i kampen. Chelsea trillet ball og hadde god kontroll, men ingen veldig store sjanser i starten av omgangen.

Det så vanskelig ut for Arsenal, men plutselig fikk de en sjelden kontringsmulighet ved Gabriel Martinelli. Unggutten løp hele veien fra midtstreken og forbi en snublende Kanté. Avslutningen alene med Kepa var iskald, og dermed sto det 1-1.

Det var et bedre Arsenal vi så etter den uventede utlikningen, og Chelsea hadde ikke like god kontroll som før scoringen.

Et strålende trekk fra Chelsea førte dem opp i ledelsen igjen, da Callum Hudson-Odoi slo et flott innlegg på foten til en ledig Cesar Azpilicueta.

- Det der er en juniorfeil, sa fotballekspert Brede Hangeland om Arsenals forsvarsspill på TV 2s sending.

Men kort tid etter var Hector Bellerin på farta, og banket inn ballen i nettet med venstrefoten sin. Dermed sto det 2-2 i den høydramatiske toppkampen.

Det ble også sluttresultatet, og de to London-klubbene deler poengene.