Reddet av helikopter

- Masten er ødelagt. Den kan falle ned når som helst! Slik lød den dramatiske «nødmeldingen» fra norske «Innovation Kværner II» like etter starten utenfor Australia natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Takket være full stopp for båten og en lynrask helikopteraksjon ble båten reddet. Og Knut Frostad seiler nå raskest av alle! Fra drama til triumf på seks timer.

Dramatisk døgn

En av mannskapet under dekk oppdaget kort tid etter starten at den nyoverhalte masten var alvorlig skadd i festet og var i ferd med å falle helt sammen. Frostad måtte derfor se alle konkurrentene seile av gårde, mens «Innovation II» satte kurs mot land. Dårligere start kunne det neppe blitt for lederbåten, og stemningen om bord var svært hektisk.

- Dette trengte vi virkelig ikke. Aller mest behøver vi en knallstart. For denne etappen vil neppe skille båtene mye fra hverandre, sier Knut Frostad etter sjokkstarten. Båten, nå med to nye seilere om bord, trengte umiddelbart verktøy og utstyr. Dermed krever Whitbread-reglene at båten må ankre mindre enn en mil fra land for å motta helikopterhjelp. Dermed forsvant konkurrentene i 30 knops fart.

Imponerende

En actionfylt redningsoperasjon ble igangsatt på land for å komme den norske båten til unnsetning. Og i nattetimene i går lå båten bom stille i 25 minutter mens utstyr ble firt om bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer