Armand Duplantis

«Reddet» av kjæresten

Armand Duplantis (21) OL-drøm kunne ha gått i vasken. Den svenske stavsprangstjernen mener en telefonsamtale med kjæresten reddet alt.

GULLFAVORITT: Armand Duplantis regnes som den største favoritten til å ta gull i stavsprang. Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel
GULLFAVORITT: Armand Duplantis regnes som den største favoritten til å ta gull i stavsprang. Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Det er få som hopper like høyt med stav som den svenske stavsprangstjernen Armand Duplantis.

21-åringen har på kort tid etablert seg som en av friidrettssirkusets største stjerner. Duplantis er verdensrekordholder og er regnet som den klare favoritten til å ta gull under lekene i Tokyo.

Men OL-drømmen var nære å gå i vasken, ifølge han selv.

Sportsnyhetene: Norge er klare for kvartfinale i OL. Vis mer

Testet positivt

Duplantis hadde tidligere denne uka planer om å møte sin venn og største rival, Sam Kendricks, til en kaffe i OL-byen.

Det skal svensken være glad for at han ikke gjorde.

Torsdag testet nemlig den amerikanske stavstjernen positivt for corona og er med det ute av OL.

- Jeg var på vei til å møte Sam. Jeg hadde akkurat kommet til OL-byen og Sam spurte om vi skulle ses og ta en kaffe. Jeg hadde planer om å gjøre det, men så ringte kjæresten min, forteller Duplantis til Sportsbladet.

KOMPISER: Armand Duplantis og Sam Kendricks. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
KOMPISER: Armand Duplantis og Sam Kendricks. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Samtalen skulle vise seg å bli skjebnesvanger. Ifølge Duplantis skal praten med kjæresten ha vart så lenge at det planlagte møte ble avlyst.

- Vi pratet for lenge, og det endte opp med at jeg ikke traff Sam. Det reddet mest sannsynlig mitt OL.

Amerikaneren, som har to VM-gull og en bronse fra Rio-OL i 2016, er en av få stavhoppere som kunne utfordret Duplantis i gullkampen.

- I sjokk

Duplantis kommenterte selv nyheten om coronasykdommen til Kendricks torsdag.

- Det er vanskelig å reagere på dette, for det føles ikke virkelig. For en time siden var jeg fortsatt innstilt på en fight med Sam. Han var en av mine største rivaler og den som skulle pushet meg i finalen. Jeg er litt i sjokk, jeg kan ikke helt tro det, fortsetter 21-åringen.

Svensken kan med det sende en stor takk til kjæresten som avverget møte med Kendricks. Tidligere i år kunne Duplantis avsløre at han hadde funnet lykken med den svenske modellen Desiré Inglander (19).

- Det er sant at jeg har funnet kjærligheten. Vi møttes første gang Sankthans i fjor og datet fram til slutten av sommeren, og nå har det vel blitt mer seriøst, sa Duplantis til Aftonbladet.

Stavkvalifiseringen starter på lørdag for Duplantis, mens finalen avholdes neste tirsdag. Der er svensken storfavoritt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer