Reddet av Ronaldo: - Han er utrolig

Keepertabbe, marginalt onside-mål imot og skade på stjernestopper. Så dukket Cristiano Ronaldo opp.

REDNINGSMANN: Cristiano Ronaldo scoret to mål mot Atalanta. Foto: REUTERS/Alberto Lingria/NTB
REDNINGSMANN: Cristiano Ronaldo scoret to mål mot Atalanta. Foto: REUTERS/Alberto Lingria/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Atalanta - Manchester United 2-2 (1-1)

Det var en kamp Manchester United ikke kunne tape dersom de røde skulle unngå en thrilleravslutning i gruppa - med to kamper igjen å spille.

Og det så lenge stygt ut, før Ronaldo dukket opp på overtid og reddet ett veldig viktig poeng, som gjør at United leder gruppa.

- Cristiano er bare utrolig. Hvis det er noen du vil skal få den sjansen i siste minutt, så er det han. Det er vanskelig å sette den, han følger den ballen og teknikken er utrolig, sier Solskjær etter kampen.

I lykkerusen sammenliknet nordmannen ham med basketballegenden Michael Jordan som ledet Chicago Bulls til seks strake NBA-mesterskap på 90-tallet.

- Cristiano er en leder i gruppa, og han scorer mål. Jeg tror ikke Chicago Bulls synes det var så fælt å ha Jordan heller. Noen ganger har lag spillere som kommer opp med slike øyeblikk, og det kan gjøre lagene til mestre, sa Solskjær etter kamp.

Rotet det til

Den første omgangen var av det rotete slaget fra bortelagets side, hvor et praktangrep sørget for at Ronaldo utliknet like før pause. Da hadde David de Gea allerede sluppet ballen inn under seg etter en tam avslutning fra Josip Ilicic tidlig i kampen.

Nordmannen mente den første scoringen til Atalanta skulle vært annullert, fordi De Gea ble blokkert av en offside-plassert spiller.

Etter en snau time tok Atalanta-ledelsen, etter at VAR grep inn. Linjemannen signaliserte først for offside på Duvan Zapata, før VAR-rommet fant ut at han var i hårfin onside.

På overtid satte Ronaldo inn 2-2 etter en nydelig volleyscoring fra 17 meter - en scoring som kan vise seg å bli veldig viktig både for klubb og manager.

- Uunngåelig, rett og slett uunngåelig! Uimotståelig, ropte TV 2s Øyvind Alsaker på direkten.

Champions League:

Manchester U.42118-77
Villarreal42119-57
Atalanta41217-75
Young Boys41033-83

- Utrolig

Derfor var det ikke så rart at Solskjær hadde et smil på lur, da han takket Atalanta-manager Gian Piero Gasperini for kampen.

Ronaldo var selvsagt i godt humør.

- Det var en vanskelig kamp, men vi hadde troen helt til slutten. Jeg er så glad, sier Ronaldo etter kampen.

- Vi gir aldri opp. Det er et bra resultat for oss. Starten var hard, vi visste Atalanta ville legge press på oss. Vi var litt heldige at jeg scoret, men slik er fotballen, sier portugiseren videre.

Marerittstart

Solskjær valgte å spille med en trebackslinje igjen, slik han gjorde i 3-0-seieren over Tottenham i helga.

Eric Bailly gikk inn i midtforsvaret med Victor Lindelöf ute med skade, mens Paul Pogba var tilbake i laget etter å ha stått over i ligaen med suspensjon sist. På topp tok Marcus Rashford plassen til Edinson Cavani.

Bortelaget fikk kampens første store sjanse etter fem minutter. Først fikk Marcus Rashford en avslutning blokkert, før ballen til slutt havnet hos Scott McTominay, som testet skuddfoten. Ballen gikk via en motstander og i stolperota bak en utspilt keeper.

I stedet var det Atalanta som tok ledelsen. Hjemmelaget rullet opp på venstresiden, og ballen ble spilt inn til Josip Ilicic, som avsluttet på første touch fra rundt 16 meter. Ballen gikk under kroppen til David de Gea, som burde stoppet den ballen.

- Sjokkerende av De Gea, mener tidligere Premier League-spiller Leon Osman i BBC-studio, og kaller avslutningen «tam».

VAR dobbeltsjekket for offside i oppbyggingen, men scoringen ble stående.

SCORET: Josip Ilicic feirer 1-0-scoringen. Foto: Marco BERTORELLO / AFP / NTB
SCORET: Josip Ilicic feirer 1-0-scoringen. Foto: Marco BERTORELLO / AFP / NTB Vis mer

Manchester United var tidvis tafatte før hvilen, og Paul Pogba hadde ingen stor dag på jobben.

Cristiano Ronaldo hadde scoret i alle de tre første Champions League-kampene for Manchester United, og fornektet seg ikke i kveld. Han må dele mye av æren for scoringen med landsmann Bruno Fernandes.

De to kombinerte på vakkert vis, og Fernandes åpnet opp hele forsvaret med en hælflikk til Ronaldo, som banket ballen i målet. En perlescoring!

- Et fantastisk mål. Den hælflikken fra Bruno Fernandes er det beste ved scoringen, sa Paul Scholes i studio til BT Sport.

1-1: Cristiano Ronaldo setter inn utlikningen. Foto: Luca Bruno/AP/NTB
1-1: Cristiano Ronaldo setter inn utlikningen. Foto: Luca Bruno/AP/NTB Vis mer

Scoring etter VAR-sjekk

Like etter hvilen hamret innbytter Greenwood ballen i stolpen, men angriperen var uansett i offside.

Det trodde alle at Atalanta-angriper Duvan Zapata også var, da han ble spilt gjennom og sendte ballen i målet bak David de Gea. Linjedommeren hadde flagget opp, men VAR sjekket offsiden.

Etter noen nervepirrende sekunder signaliserte dommeren at det var scoring, og et unisont jubelbrøl spredte seg på stadion.

Det var Harry Maguire som opphevet offsiden.

- Det er fryktelig stopperspill, mente TV 2s Jesper Mathisen.

United jaget på for utlikning, men sleit med å skape noe mot slitne Atalanta-spillere, før Ronaldo altså banket inn 2-2 på overtid.

Nå venter naborival Manchester City i Premier League til helga - en formidabel oppgave for Solskjær og co.

P.S. Midtstopper Raphaël Varane måtte ut med skade før pause. Skaden er dårlig nytt, og gjorde at Solskjær endret fra fem til fire bak i kveld. Solskjær fortalte etter kampen at det dreier seg om hamstringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer