Reddet av ungdomsrekka

Ungdomsrekka med Eirik Skadsdammen (23), Christian Olasveengen (21) og Knut Henrik Spets (21) lagde alle fem målene og reddet gullfavoritten i gårsdagens seriepremiere på Hamar.

HAMAR (Dagbladet): -  Det var greit å vinne på en kveld da storspillet uteble. I førsteperioden hadde vi flaks som ledet. Matchen sett under ett var det heller ikke mye mestertakter over det vi presterte. Men det kommer, sier Christian Olasveengen til Dagbladet etter seieren.

-  Mest kjemping

Sammen med Eirik Skadsdammen ble han tomålsscorer på et Storhamar-lag som hadde dårlig kontroll defensivt, gjorde dårlige valg og altfor ofte kom under unødvendig press.

-  I starten på sesongen er det bare poengene som teller. I går ble det mest kjemping. Storspillet får komme siden. Heldigvis har vi mye å gå på, både når det gjelder aggressivitet, fart og pasningsspill, sier Christian Olasveengen.

Jakter revansj

Eirik Skadsdammen hadde en dårlig sesong sist vinter, etter å ha stått over hele 2002/2003-sesongen grunnet kneoperasjon.

-  Da opererte jeg korsbåndet, leddbåndet og menisken i høyre kne. Sist vinter var jeg tung i beina, og fikk det ikke til å stemme. Etter hvert begynte det å gå ut over selvtilliten, sier Erik Skadsdammen.

De to målene i går var en flying start på det han håper skal bli en skikkelig revansjsesong.

-  Jeg har fått trent bra, men sleit som resten av laget med å få til spillet. Feilen var vel at vi gjorde det litt for vanskelig. Styrken er at vi vinner på dårlige dager, sier Eirik Skadsdammen.

-  Heldige

Storhamar-trener Petter Salsten sier rett ut at han syntes laget hans var heldig som vant.

-  I førsteperioden var Frisk mye piggere enn oss, men lå likevel under med ett mål. Vi avsluttet best, og var bra offensivt. Fem mål er greit. At ungdomsrekka scoret alle, viser hvilket potensial den gjengen har, sier Petter Salsten.

Personlige feil

Frisk-kaptein Johnny Nilsen mener tre av baklengsmålene kom etter personlige feil.

-  Da vinner du ikke mot Storhamar. Vi spilte tett i midtsonen, dro ned tempoet og styrte det meste av matchen. De personlige feilene ødela for oss, sier Johnny Nilsen etter tomålstapet.

UNG DOMINANS: Christian A. Olasveengen (t.v.), Knut Henrik Spets og Eirik Skadsdammen storpilte og scoret alle målene.