Reddet Brann fra nytt tap

Kristoffer Barmen reddet Kåre Ingebrigtsen og Brann fra et nytt tap.

NYTT TRENERTEAM: Branns trener Kåre Ingebrigtsen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB
NYTT TRENERTEAM: Branns trener Kåre Ingebrigtsen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Brann - Stabæk 1-1 (0-0)

Sist Brann vant en kamp i Eliteserien var i august. Da slo de nettopp Stabæk 2-0 på Nadderud stadion.

Siden den kampen har ikke Brann vunnet en Eliteseriekamp på seks serierunder, og i kveld var hjemmelaget nære på å gå på et nytt tap da Stabæk tok turen til Brann Stadion.

Det var Stabæks lynving Oliver Edvardsen som scoret kampens første mål da han lekkert plasserte ballen forbi Håkon Opdal.

Stabæk så lenge ut til å ha full kontroll på kampen, men i det 75. minutt dukket Kristoffer Barmen opp og sikret ett poeng for Brann.

MÅL: Vålerenga slo Sandefjord 3-0. Se målene! Video: Fotball Media Vis mer

På slutten av oppgjøret var Brann farlig frampå og jagde ledelsesmålet - uten å lykkes. Dermed ender kampen 1-1, og lagene tar med seg ett poeng hver fra kampen.

- Ett poeng for Brann er ikke nok til å roe nervene i Bergen tror jeg. På ingen måte noe friskmelding, sa Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

- Alt i alt er Stabæk nærmest tre poeng, sa Tor Ole Skullerud etter kampen.

Det ene poenget gjør at Brann er fem poeng over kvalikplassen som Start for øyeblikket besitter.

- Jeg er skuffet. Vi var fryktelig unøyaktige, og vi er for forsiktige når vi har muligheten til å gå framover. Det er også skuffende at det ikke er større ro og bedre kvalitet i pasningsspillet. Det var en hawaiimatch vi aldri fikk kontroll på, sa Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

Kampen var Eirik Hornelands første som assistenttrener for Brann.

God start

Brann innledet søndagens kamp best i øsregnet, anført av en opplagt Fredrik Haugen. Etter fem minutter slo han et frispark hardt mot nærmeste hjørne, men Marcus Sandberg i målet hadde kontroll og slo til corner.

Kontroll hadde Sandberg ikke da Haugen i det 19. minutt fikk kjempetreff fra 20 meter. Ballen skrudde i tverrliggeren og traff den så hardt at den spratt helt ut til Haugen igjen. Han satte returen over.

Stabæk overtok initiativet i kampen etter den gode Brann-åpningen og spilte seg til flere halvsjanser, ofte etter innlegg fra venstre. Darren Maatsen hadde den største, men greide ikke å få sin nikk fra god posisjon mellom stengene.

- Stort sett er jeg fornøyd med første omgang. Vi må gjøre det litt enklere i noen situasjoner, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til Dplay i pausen, og han fikk sa laget sitt koble grep umiddelbart.

Ledermål

I det 51. minutt vant Yaw-Ihle Amankwah en hodeduell, og Marcus Antonsson slo en stikker i retning Edvardsen. Jon-Helge Tveita kunne stoppet ballen, men mistet fotfestet og falt. Edvardsen var gjennom og avsluttet kaldt forbi Håkon Opdal.

Fem minutter seinere var det Edvardsen som satte opp Antonsson, som kunne doblet ledelsen, men han skjøt rett utenfor fra god posisjon.

Brann jaget utlikning og fikk den på en dødball kvarteret før slutt. Innbytter Gilli Rólantsson tok hjørnespark fra høyre. Daouda Bamba gikk i duell ved nærmeste stolpe, Petter Strand sparket ballen videre, og Kristoffer Barmen nikket den inn.

Vertene fortsatte å jage i håp om et seiersmål, men Stabæk var nærmest. Opdal reddet også alene med innbytter Kosuke Kinoshita på slutten av kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer