Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reddet Chelsea

Chelsea påførte Ajax lagets første tap for sesongen. Engelskmennene vant mesterligaoppgjøret i Amsterdam 1-0.

SIKRET SEIER: Se høydepunktene mellom Ajax og Chelsea. Video: Viasat

Avgjørelsen kom fem minutter før slutt. Innbytter Christian Pulisic fant Michy Batshuayi inne i boksen. Han hamret inn vinnermålet via tverrliggeren. En solid fjær i hatten for Frank Lampards fremadstormende Chelsea-lag.

Også Batshuayi var blitt byttet inn i løpet av den siste halvtimen.

Etter en variabel start på sesongen har Chelsea virkelig fått fart på sakene, både i Premier League og i Europa. Dette var klubbens sjette strake seier. Med onsdagens resultat ligger blåtrøyene på seks poeng etter tre kamper, det samme som Ajax. Nederlenderne er riktignok foran på målforskjell. I neste runde møtes de i London.

Den andre kampen i gruppe H, Lille mot Valencia, spilles senere onsdag.

Mistet nøkkelspillere

Ajax, semifinalisten fra forrige sesong i mesterligaen, har fortsatt å imponere denne sesongen. De har beholdt store deler av stammen i stallen, men måtte slippe Frenkie de Jong til Barcelona og Matthijs de Ligt til Juventus.

Ajax er ubeseirede og topper den nederlandske ligaen. I mesterligaen sto de med full pott før møtet med Chelsea, blant annet etter en imponerende 3-0-seier borte mot Valencia. Onsdag kom nedturen.

I åpningsminuttene handlet riktig nok det meste om hjemmelaget. De virket spreke og hadde mye ball.

Men det var Chelsea som kom skapte sjansene. Både Mason Mount og Callum Hudson-Odoi fikk gode skuddmuligheter, men begge forsøkene ble reddet av Ajax-keeper André Onana.

Etter 35 minutter var det full jubel i Amsterdam. Quincy Promes ventet på bakre stolpe og styrte inn ballen, men målet ble ikke stående. VAR annullerte målet, og reprisene viste at angriperen var hårfint i offside.

Sen avgjørelse

Et kvarter etter pause var hjemmelaget nære igjen. Edson Álvarez kom seg fri på en corner. Headingen gikk i stolpen og ut.

18 minutter før slutt fikk gjestene en gedigen mulighet. Pulisic fyrte av et skudd via en Ajax-spiller. Ballen falt ned hos Batshuayi, som fra 10 meter skjøt langt over.

Pulisic skulle selv få sjansen ti minutter før slutt. Han fikk fyre av fra like utenfor 16-meteren. Skuddet gikk like utenfor.

Innbytterne skulle få lønn for strevet til slutt. Pulisic fant Batshuayi fem minutter før slutt. Han satte inn den avgjørende scoringen med en kontakt avslutning via tverrliggeren.

  • I den andre kampen i gruppa vant Leipzig 2-1 over Zenit. Det ble scoret et ellevilt mål i oppgjøret som du kan se her:
FÅR DRØMMETREFF: Marcel Sabitzer gjorde trolig ett av sine flotteste mål da han scoret mot Zenit St. Petersburg i Champions League. VIdeo: Viasat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media