Reddet Claus fra supertabbe

Her sender landslagskaptein Claus Lundekvam av gårde det grusomme tilbakespillet som hadde gjort ham til dagens klovn om Saints-keeper Antti Niemis hadde brukt et skonummer mindre.

SOUTHAMPTON (Dagbladet): Det var etter 32 minutter at Claus Lundekvam ble presset såpass av Mateja Kezman at han kom i ubalanse og løftet ballen altfor høyt og altfor langt til side for sin utrusende finske keeper. Niemi fikk bråstoppet og langet ut et saksespark som akkurat nådde ballen med tåspissen.

-  Jeg hadde ikke kontroll. Det så nok litt komisk ut, sier Lundekvam som ikke kan huske sist han scoret sjølmål.

Han møtte Dagbladet til en prat utenfor garderoben på St. Mary\'s etter kampen.

Chelsea ledet allerede 1- 0 da det holdt på å gå galt for Lundekvam. Bare minuttet etterpå var Lundekvam like ved å score sitt andre ligamål på sine ni sesonger i England.

-  Det var et langt innkast, men jeg hoppet opp litt for tidlig og hadde ikke helt kontroll på headingen. Den gikk like utafor krysset. Dette var nok en av de større sjansene jeg har hatt til å score, sier Lundekvam.

Hilste på Mourinho

Southampton var helt på høyde med Chelsea i store deler av kampen, men det endte til slutt med tomålstap. Det har ikke Lundekvam opplevd på hjemmebane mot blåtrøyene fra London før. Han har ikke opplevd å hilse på fotballens mest utskjelte mann, José Mourinho, heller. Det fikk han før kampen.

-  Det er helt spesielt dette med Mourinho. Mens vi spillere stiller oss opp og venter for å gå ut gjennom spillertunnelen, kommer han midt mellom spillerne, hilser på sine egne og hilser på motstanderens kaptein, altså meg. Så går han og setter seg på benken. Alle de andre managerne går ut først etter at spillerne har gått ut på banen, sier Lundekvam.

-  Vet du hvorfor han gjør dette?

-  Har ikke peiling.

Kritisk til Kezman

Men Lundekvam er veldig tydelig på hva han mener om Chelsea.

-  Akkurat nå er det trolig Europas beste lag, sier han.

Men Lundekvam liker ikke alt blåtrøyene foretar seg på banen. I går startet Mateja Kezman istedenfor Didier Drogba. Og det var Kezman som fikk det billige frisparket som Frank Lampard satte i mål til 1- 0 via en retningsforandring i muren.

-  Frisparket var veldig tvilsomt, men det var slik Kezman holdt på i hele kampen. Han var ikke interessert i ballen, gikk bare på folkene, sier Lundekvam.

Med seieren i går leder Chelsea ligaen med 13 poeng på Manchester United og Arsenal. Mourinhos mannskap kan avgjøre det hele med seier i de tre neste kampene. Poengrekorden til United i ligaen på 92 poeng fra 93/94-sesongen (den gangen ble det spilt 42 kamper mot 38 i dag) er også innen rekkevidde. Det samme er baklengsrekorden til Liverpool på 16 mål. I går satte Chelsea personlig rekord med sju strake borteseirer i ligaen.

Fortsatt over streken

Lundekvam får trøste seg med at Southampton nå er det eneste laget som har scoret på Chelsea både borte og hjemme. Dessuten var det viktig at de andre bunnlagene tapte.

-  Jeg føler at vi har et bra lag nå. Vi var på høyde med Chelsea i dag, sier Lundekvam.

Men Eidur Gudjohnson var Southampton ikke på høyde med. Han satte inn både 2- 0 og 3- 1 - det siste målet etter vakkert samspill med innbytter Drogba.

-  Da viste Chelsea klasse, sier Lundekvam.

PS:

José Mourinho dukket som ventet ikke opp på pressekonferansen for å snakke om kampen.

I UBALANSE: Det var etter 32 minutter at Claus Lundekvam ble presset såpass av Mateja Kezman at han kom i ubalanse og løftet ballen altfor høyt og altfor langt til side for sin utrusende finske keeper.