Erling Braut Haaland

Reddet Dortmund: - Et magisk øyeblikk

Erling Braut Haaland (21) reddet Dortmund med to nye scoringer.

Publisert
Sist oppdatert

Borussia Dortmund - Union Berlin 4-2 (2-0)

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund var store favoritter hjemme mot Union Berlin i en kamp de måtte vinne for å holde følge med Bayern München på tabelltopp.

De gulkledde innfridde forventningene, men det ble mer spennende enn det kunne se ut som til pause. For med åtte minutter igjen var Dortmund på vei til kaste bort en tremålsledelse.

Da dukket Haaland opp for andre gang i kampen og satte spikeren i kista. Nordmannen ble spilt igjennom i bakrom og holdt unna Unions stopper. Så kastet han seg fram og lobbet ballen over keeper fra hjørnet av sekstenmeteren.

- Er det den villeste scoringen han har hatt? Det er et magisk øyeblikk, utbrøt Vsport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

- Det er så høy klasse over det målet der at du blir misunnelig, mente Kjetil Rekdal i Vsport-Studio.

FEIRER: Erling Braut Haaland scoret to nye mål for Dortmund. Foto: Reuters
FEIRER: Erling Braut Haaland scoret to nye mål for Dortmund. Foto: Reuters Vis mer

- Verdens beste

Totalt ble det to mål på Haaland i kampen, som i den første omgangen headet inn de gulkleddes 2-0-scoring. Dermed har 21-åringen scoret 68 mål på kun 67 Dortmund-kamper.

Lagkamerat Jude Bellingham er ikke i tvil om hva han tenker om lagkameraten.

- Vi har verdens beste spiss, sa han til Vsport.

- Det er en fenomenal prestasjon av Haaland. Det er rett og slett en komplett pakke av en spiss vi ser på, mente ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Se scoringen i videovinduet over.

I MÅL: Andreas Luthe strekker seg forgjeves, mens Haaland allerede feirer i bakgrunnen. Foto: AP
I MÅL: Andreas Luthe strekker seg forgjeves, mens Haaland allerede feirer i bakgrunnen. Foto: AP Vis mer

Pangåpning

Hjemmelaget fikk en skikkelig pangåpning på kampen da Raphaël Guerreiro bestemte seg for å dunke til fra hjørnet av sekstenmeteren. Ballen suste over Unions keeper rett ned i motsatt kryss.

Den gode starten skulle også fortsette for gjestene og etter 24 minutter var det Haalands tur til å score mål.

Høyreback Thomas Meunier fant nordmannen med et strålende innlegg og med hodet satte han ballen sikkert i nettmaskene. Mål i sju strake kamper for Haaland.

Scoringene gjorde at hjemmelaget kunne gå til pause med en komfortabel og fortjent 2-0-ledelse.

Ny norsk involvering

Dortmund startet den andre omgangen der de slapp den første og rullet opp et nydelig angrep. Ballen havnet til slutt ute hos Marco Reus som sendte den videre inn foran mål.

Der var Marvin Friedrich uheldig og satte ballen i eget nett.

Etter 57 minutter skulle en annen nordmann presentere seg i kampen. Union Berlins Julian Ryerson ble tatt inne i Dortmunds sekstenmeter og dommeren pekte på straffemerket. Der var Max Kruse sikker og skapte et lite comeback-håp for gjestene.

Og med åtte minutter igjen skulle det håpet virkelig bli tent.

Bortelagets Andreas Voglsammer headet inn en corner og reduserte med det til 3-2. Håpet var tent for Union, men det ble raskt slukket.

For bare et par minutter seinere rev Haaland seg løs fra Unions midtstopper og lobbet ballen nydelig over keeper. Nordmannen avgjorde dermed kampen og sikret at alle tre poengene ble igjen på Signal Iduna Park.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer