Reddet Enga på streken

Steffen Iversen var avgjørende i begge ender da Vålerenga spilte uavgjort mot Start.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Vålerenga - Start 1-1: Dersom dette hadde vært en ishockeykamp hadde Steffen Iversen fått et assistpoeng for det han gjorde i forkant av Vålerengas utlikningsmål. Hans vipp åpnet opp Start-forsvaret og Daniel Fredheim Holm vippet ballen videre til Morten Berre som scoret.

Noen minutter etterpå reddet Iversen en Bård Borgersen-heading på streken.

Det er ikke noe nytt at Iversen er matchvinner offensivt, men ikke like vanlig at han er med og avgjør kamper i den andre enden av banen.

Tidlig ledelse

Start tok ledelsen allerede etter ti minutters spill. Venstreback Marius Johnsen møtte en corner fra Alex Valencia, kom seg løs fra André Muri og headet i mål.

- Den scoringen fikk de servert, sier Kjetil Rekdal til Canal+.

Og Vålerenga slet litt med markeringene i den første omgangen. Start gikk i angrep med mange mann, på en kollektiv måte. Og defensivt forsvarte de seg med nebb og klør - og ikke minst med kløkt.

Sånn Start spilte i 1. omgang er det ikke vanskelig å se hvorfor klubben er et topplag. Og hvordan de skal spille for å fortsatt være det.

TIDLIG KALDDUSJ: Marius Johnsen skaffet Start en tidlig ledelse - venstrebackens fjerde scoring for sesongen. FOTO: EIRIK HELLAND URKE
TIDLIG KALDDUSJ: Marius Johnsen skaffet Start en tidlig ledelse - venstrebackens fjerde scoring for sesongen. FOTO: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Etter en snau halvtime fikk Bala Garba ballen på 6-7 meter. Jon Midttun Lie headet ned til spisskollegaen, men volleyskuddet gikk over.

Vålerengas største sjanse før hvilen sto Steffen Iversen for. Han dempet en langpasning nydelig, vippet ballen rundt Atle Roar Håland og skjøt like utenfor.

Hadde Iversen hatt god nok tro på venstrebeinet sitt burde han forsøkt seg på en direktelobb i stedet, for keeper Rune Nilssen sto på halvdistanse.

Bedre VIF

Kjetil Rekdal hadde nok noen klare beskjeder til Vålerenga i pause. For i den første halvdelen av 2. omgang eide Vålerenga spillet.

David Brocken skjøt et frispark fra 25 meter, og keeper Nilssen måte stupe helt ned til stanga for å redde.

Ardian Gashi skjøt på hel volley fra 25 meters skrått hold, like utenfor krysset.

Steffen Iversen headet ned til Daniel Fredheim Hold, men han fikk ikke kontroll på ballen på 7-8 meter.

- Spillemessig var det vår beste kamp i år, mener Rekdal.

Og etter 70 minutters fikk også oslolaget uttelling:

Iversen vippet ballen til Fredheim Holm, som vippet den videre over midtstopper Håland og keeper Nilssen - og der var selvfølgelig Morten Berre, som scoret sitt sjuende mål denne sesongen.

Vålerenga fortsatte å presse også etter dette, men trykket var ikke like stort som før målet - og sjansene ikke like store.

Start kunne avgjort

Landslagsspiller Bård Borgersen fikk derimot en kjempesjanse. Han raget høyest på en Valencia-corner, men Iversen reddet på streken.

Og to minutter før slutt viste Borgersen nok en gang hvor farlige Start er på dødballer. Han steg skyhøyt og headet like over.

I det 90. minutt fikk Daniel Fredheim Holm muligheten til å gjøre opp for seg etter feilen på Åråsen Stadion forrige helg. Men skuddet hans fra 7-8 meter sklei av foten og gikk utenfor.

- Vi var ikke feige, jeg forsøkte å jage spillerne framover. Det har mer å gjøre med at Vålerenga presser oss bakover. Vi blir noe baktunge i første omgang.

- Men vi er livsfarlige på dødballer og på kontringer, oppsummerer Start-trener Tom Nordlie overfor Canal+.

REDDET ENGA: Steffen Iversen var reddende engel - i begge ender av banen.
UTLIKNET: Morten Berre headet inn i tomt bur - og mottar Klanens og medspillernes hyllest.