Christian Eriksen

Reddet Eriksen: - Rørende øyeblikk

En av legene som reddet Christian Eriksen fra hjertestansen tar bladet fra munnen om dramatikken i Parken.

REDNINGSMANN: Tyske Jens Kleinefeld forteller om hvordan de reddet Christian Eriksen. Foto: Friedemann Vogel / various sources / AFP
REDNINGSMANN: Tyske Jens Kleinefeld forteller om hvordan de reddet Christian Eriksen. Foto: Friedemann Vogel / various sources / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

- Det var et veldig rørende øyeblikk, for i hverdagen er sjansene for suksess ved slike nødsituasjoner mye lavere.

Ordene tilhører tyske Jens Kleinefeld som var en av legene som bidro i redningsarbeidet etter Christian Eriksen falt om med hjertestans lørdag.

Han forteller at de startet med hjertemassasje på Eriksen, men dansken våknet først etter første støt med hjertestarteren.

- Cirka 30 sekunder senere åpnet han øynene sine og jeg kunne prate med ham, sier Kleinefeld i et intervju med blant annet Frankfurter Allgemeine.

Fem dager har gått siden Christian Eriksen falt om, men den danske profilen ligger fremdeles på sykehus når Danmark møter Belgia torsdag.

Han har selv fortalt at det trengs noen dager for å konstatere hva som forårsaket hjertestansen, og onsdag kveld kom agenten med en ny oppdatering om hvordan tilstanden er på Rikshospitalet i København.

- Det viktigste er at Christian er ok. Og det er jeg hundre prosent sikker på at han er, for det har han selv fortalt meg, sier danskens agent, Martin Schoots, til Ekstra Bladet.

- Beroliget

Han forteller til den danske avisa at han blir svært beroliget av det han hører fra Eriksens opphold på sykehuset.

- Det er veldig positivt at han er innlagt på et toppsykehus i Danmark. Der er det ingen språkbarrierer og det er godt for alle, utdyper agenten.

Eriksen har fått besøk av lagkameratene Kasper Schmeichel og Simon Kjær på sykehuset, og har nå kona og den nærmeste familien på plass.

- Hans nærmeste familiemedlemmer er hos han, og det er en velutdannet stab også. Det er fantastisk å vite at han og Sabrina har så dyktige fagfolk rundt seg, sier Schoots og kaller dem for et «utrolig sterkt par».

- Under de nåværende forhold er de på det beste stedet de kunne være.

I en Instagram-post tirsdag skrev Eriksen selv at han hadde det bra, forholdene tatt i betraktning. Han takket også for de fine meldingene fra hele verden.

- Det betyr mye for meg og familien min, skrev Eriksen.

PREGET: Det var en preget Åge Hareide som fortalte om det siste døgnet sitt, etter Christian Eriksen sin hjertestans lørdag. Video fra Discovery + og Eurosport Norge. Vis mer

- Gode nyheter

Men på bildet fikk vi ikke bare se stjernespilleren i godt humør, han ga også et innblikk i hvordan hans fysiske form er, etter hans mye omtalte kollaps i Parken lørdag kveld.

- Dette er gode nyheter, sa overlege Lars Aaberge ved Kardiologisk institutt ved Rikshospitalet i Oslo, til Dagbladet.

- Sannsynligvis har han hatt en akutt alvorlig rytmeforstyrrelse, som medvirket i hjertestans. Det ser ikke ut til å prege han lenger, sa legen som, ut fra tallene, mente Eriksen kan leve en normal tilværelse igjen.

Kardiologen var likevel usikker på om Eriksen vil fortsette som fotballspiller, og tror det vil være å utfordre skjebnen.

- Når det gjelder personer som har opplevd hjertestans, er toppidrett vanligvis ikke å anbefale. Det ser vi også på andre utøvere som har opplevd liknende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer