Reddet fra sjøen - innlagt på sykehus

En norsk idrettskjendis (24) ble ifølge vitner dyttet på sjøen i Oslo natt til lørdag. Han ble reddet opp fra havnebassenget ved Aker Brygge og ble først utskrevet fra sykehuset i går.

- Foreløpig er dette ingen politisak. Mannen som havnet i havnebassenget har ikke anmeldt forholdet, sier politistasjonssjef Stein A. Hustad ved Sentrum politistasjon til Dagbladet.

Idrettskjendisen, som også er landslagsutøver, hadde vært ute på byen sammen med flere venner. Følget skal ha vært på vei fra utestedet Herbern på Aker Brygge, da det ifølge vitner skal ha oppstått en uoverensstemmelse.

- Vi hadde en utrykning til Aker Brygge natt til lørdag, etter at en mann havnet i havnebassenget, sier Hustad.

Hustad ønsker ikke å spekulere på hvorfor den kjente idrettsmannen ikke har anmeldt forholdet til politiet.

Hva som egentlig skjedde da 24-åringen havnet i havnebassenget, er noe uklart. Da politipatruljen kom til stedet, hadde to personer allerede hentet mannen opp fra det skitne og iskalde havnebassenget ved Aker Brygge. En av redningsmennene skal ha vært en vekter.

Innlagt på sykehus

Andre hadde i mellomtida ringt ambulansetjenesten. Hvilke tilstand mannen var i da han ble hentet av ambulansen, er ukjent.

Idrettskjendisen skal først på mandag, over to dager seinere, ha blitt utskrevet fra sykehuset.

Det er ikke uvanlig at folk ramler eller blir kastet i havnebassenget i Oslo sentrum nattetid, derimot er det sjelden at toppidrettsutøvere havner i en slik situasjon.

Dagbladet får bekreftet at noen av idrettsmannens venner var igjen på Aker Brygge da politiet ankom.

- Uoverensstemmelse

En ung kvinne, som fortalte til politiet at hun var en nær venninne av idrettsutøveren, forklarte at han hadde havnet i en uoverensstemmelse med hennes fetter. Vitnene som ga informasjon til politiet, forklarte at to personer hoppet i sjøen for å hjelpe 24-åringen på land.

Et vitne sa også til politiet at en av redningsmennene hadde løpt bort fra stedet.

Vitnet, som politiet noterte opplysningene fra, redegjorde for at mannen hadde løpt fra Aker Brygge i retning Munkedamsveien i Vika.

Ingen visste noe

Dagbladet var i går i kontakt med landslagsledelsen i idrettsforbundet mannen tilhører. De var overhodet ikke kjent med det dramatiske intermessoet på Aker Brygge.

Idrettsmannen har hele tida prøvd å holde dramaet som utspilte seg natt til lørdag skjult. Dagbladet prøvde å komme i kontakt med ham i hele går kveld, uten å lykkes. Han skulle vært en tur hjemme hos familien, men har, etter det Dagbladet erfarer, fortalt at han hadde fått noe trøbbel med bilen. I går kom han ut av sykehuset. I dag må han ta en prat med sportssjefen.

NATT TIL LØRDAG: Klokka 04.25 natt til lørdag havnet en landslagsutøver i havnebassenget her på Aker Brygge.