- Reddet livet mitt

I en periode med mye rus og økonomisk trøbbel, fant superstjerna Elton John trøst gjennom fotballen.

LEGENDE: Musikeren Elton John har også stor lidenskap for fotball - og da spesielt Watford F.C. Foto: NTB scanpix
LEGENDE: Musikeren Elton John har også stor lidenskap for fotball - og da spesielt Watford F.C. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Elton John har spilt for millioner av mennesker verden over, men noen ganger liker superstjerna at noen andre står for underholdningen.

72-åringen er engelsk, og som mange andre briter har han et lidenskapelig forhold til fotball - sporten hans landsmenn hevder å ha oppfunnet.

De fleste supportere har sterke meninger om hvordan favorittklubben bør drives. Som en bemidlet mann, tok Elton John saken i egne hender og gikk inn på eiersiden i Watford F.C i 1976.

- Hva faen vet du om fotball? Hvis du hadde hatt peiling, hadde du ikke holdt med den gjengen der, ertet artistkollega Rod Stewart. Det kommer fram i den nye biografien om artisten, blant annet sitert i The Telegraph.

FOTBALLGAL: Elton John på Watford stadion i 1984. Foto: NTB scanpix
FOTBALLGAL: Elton John på Watford stadion i 1984. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hånet av Prince Charles

Elton John - som er født Reginald Kenneth Dwight - eide Watford mellom 1976-1987 og fra 1997-2002, og var styreleder i til sammen 26 år. På et tidspunkt gikk fotballfanatismen så langt at selveste Prince Charles gjorde narr av ham.

På et tidspunkt kom nemlig musikeren kjørende opp til Duke of Edinburghs herskapshjem i en gul og svartstripet Aston Martin - som er Watfords farger.

- Latterlig. Du ser ut som er forbannet idiot. Kvitt deg med den bilen, skal prinsen ha sagt.

Irettesatt av legende

Mange blir stemplet som fotballidioter, og selv om lidenskapen noen ganger kan ta overhånd, er fotballen en sunnere avhengighet enn mye annet.

Elton John minnes en gang han dukket opp fyllesyk på stadion etter en kveld preget av store mengder kokain. Denne gangen var det ikke Prince Charles som irettesatte ham, men Watfords legendariske manager, Graham Taylor.

FREKK GAVE: Elton John, Carey Mulligan, Stephen Fry og Pink er gjester hos Graham Norton. Der kommer de inn på sine personlige historier om rapstjerna Eminem. Hele episoden vises fredag 8. desember kl. 22.00 på BBC Brit. Video: BBC Brit Vis mer

Den nå avdøde manageren ga Elton John mange oppturer, men ved hjelp av gledesrusen som god fotball kan gi.

- Jeg er utrolig stolt over det vi oppnådde sammen, men jeg skylder Watford mer enn Watford skylder meg. Gud vet hva som hadde skjedd med meg om jeg ikke hadde hatt klubben. Jeg overdriver ikke når jeg sier at Watford muligens reddet livet mitt, forteller artisten i boka.

- Husker ikke 80-tallet

For selv om eierskapet i klubben ga Elton John mye glede, var det også en periode med mye trøbbel for han selv.

- Jeg var styreformann gjennom den verste perioden i livet mitt. Det var årevis med avhengighet, mislykkede forhold, dårlige forretningsavtaler, rettssaker og endeløs urolighet. Gjennom denne perioden var Watford en konstant kilde til glede for meg.

- Av åpenbare årsaker, er det store deler av 80-tallet jeg ikke husker. Men hver Watford-kamp er for alltid etset fast i minnet mitt, forteller han i biografien.

Mobbet for homofili

Homofili er fremdeles et tabu i fotballen, og det er bare et fåtall spillere som har stått fram med legningen sin.

Derfor vakte det oppsikt da Elton John - som eier av en stor fotballklubb - kom ut som homofil. Til tonene av «My Old Man Said Follow The Van» sang rivaliserende supportere nedsettende sanger om Elton John omtrent hver helg.

Uten at det gikk spesielt hardt innpå musikklegenden.

- Jeg må være ærlig: Jeg synes det var morsomt. Ydmykende, men morsomt, sier han.

Lørdag spiller Watford borte mot Totteham i Premier League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer