Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reddet Milan i siste sekund

Her har Hernan Crespo nettopp reddet gulldrømmen for AC Milan.

MILANO (Dagbladet): -  Dette er helt fantastisk. Da jeg så ballen komme mot meg, var det som en stor gave, sier argentineren som scoret i kampens siste sekund.

-  I dag hadde vi flaks, sier Milans trener Carlo Ancelotti.

-  Nå er vi med igjen, men vi var heldige som vant.

Høyspent stemning

Det var høyspent på San Siro før avspark i går. Det var denne søndagskvelden AC Milan skulle gjenskape spenninga i Serie A. For ei uke siden hadde Carlo Ancelottis mannskap gått på to strake tap. Juventus ledet med åtte poeng og det meste så svart ut for de regjerende mestrene. Men i løpet av uka har Fabio Capellos serieledere fra nabobyen Torino gått på strake tap mot Sampdoria og Palermo (lørdag kveld), mens AC Milan slo Messina 4- 1 onsdag. Med seier i går, ville Juventus\' ledelse plutselig være nede i to poeng.

Det begynte dårlig.

Lazio hadde bare ett poeng på de fire siste kampene, men har klart seg brukbart mot lag de normalt skal være sjanseløse mot denne sesongen.

Det var lett å se hvorfor.

Gjestene fra Roma gikk ut i 3-5-2, men lå reelt med åtte mann bak ballen i en ugjennomtrengelig mur hele første omgang. Milan startet med Andrej Sjevtsjenko på benken. Den ukrainske superspissen har vært plaget med ankelskade. Milan med Hernan Crespo og Jon Dahl Tomasson på topp i en 4-3-1-2-formasjon ble stasjonære, fantasiløse og uten rytme. Midtbaneleddet med brasilianske Kaka i den frie mellomromsrollen og trioen Seedorf, Pirlo og Gattuso (de to siste uttatt i Marcello Lippis tropp til privatlandskampen mot Russland) løp mye og langt, men evnet ikke å bryte opp Lazios gjerrige blokkade. Lagene gikk målløse til pause. Milan til voldsom pipekonsert. De hadde ikke skapt en skikkelig målsjanse ...

Stjerneskuddet

Det måtte et baklengsmål til for å vekke hjemmelaget. Jaap Stam spilte høyreback i går. Han har fått mye kritikk for prestasjonene den siste tida, og nederlenderen har foreløpig ikke funnet tilbake til gammel klasse - eller fart.

Etter 55 minutter felte han Rocchi i en løpsduell, og dommeren blåste straffe. Som Oddo satte i mål via hånda til Milan-keeper Dida.

Der og da satte Ancelotti inn Sjevtsjenko. I løpet av tre minutter kom også Cafu og Serghino på banen. Sjevtsjenko brukte elleve minutter på å vise hvorfor han er kåret til verdens beste spiller.

Han satte frisparket fra 25 meter rett i krysset. Lazio-keeper Peruzzi ble regelrett fintet ut av skruen. Sjevtsjenkos 15. mål for sesongen, ett rovdyr av en målscorer.

-  Sjevtsjenko er veldig viktig for laget vårt. Frisparkscoringa hans er av typen som bare han scorer. Han hjelper meg mye på banen, sier Hernan Crespo.

Jaget vilt

Resten av kampen var preget av Milans paniske jag etter tre poeng, og Lazios mange forsøk på å trekke ut tida. Flaskene haglet fra tribunen. Dommeren flagret med det gule kortet.

De fleste av de 56 000 på tribunen trodde at gjestene kom til å lykkes med taktikken da overtida passerte to minutter. Mange gikk skuffet og bannende hjem.

Men det skulle gå veien for Milan likevel. Kaka valgte for en sjelden gangs skyld å forsere rett fram. Skuddet fra 20 meter gikk i stolpen, og på returen sto Hernan Crespo på blank goal. Han styrte ballen i den andre stolpen og i nettet.

Der og da eksploderte San Siro i årets høyeste jubelbrøl.

Nå er håpet tent.

LATINSK GLEDE: Fire minutter på overtid eksploderte San Siro. Og høyest jublet Hernan Crespo. Han hadde nettopp sørget for fortsatt spenning Serie A.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media