Reddet Mourinhos drøm om storeslem

3-3 mot Spurs i festkamp.

Chelsea - Tottenham 3-3

(Dagbladet.no): Chelsea var ille ut mot Tottenham i dagens kvartfinale på Stamford Bridge. Et Chelsea-forsvar uten kaptein John Terry raknet tidvis mot kjappe Spurs-spillere, og gjestene gikk til pause med en fullt fortjent 3-1-ledelse etter mål av Dimitar Berbatov, Hossam Ghaly og selvmål av Michael Essien.

Der og da virket José Mourinhos drøm om å vinne historiske fire trofeer fryktelig fjern.

Men det er sjelden smart å avskrive Chelsea - og i 2. omgang slo de blåkledde grusomt tilbake. Snaue 20 minutter før slutt banket Frank Lampard inn sitt andre mål for kampen, og fire minutter før full tid sørget Salomon Kalou for omkamp.

- Spillernes innstilling var veldig, veldig god. Vi var nesten ute av FA-cupen da vi lå under med to mål, men vi er fortsatt med i turneringen, sier Mourinho.

Men når Tottenham får fordøyd skuffelsen klarer de kanskje å finne litt trøst i at de bidro sterkt til det som fortonet seg som en ren progandaforestilling for fotballen.

Martin Jol var tilfreds med hvor respektløse spillerne hans var i 1. omgang.

- Vi spilte godt de første 20 minuttene og overrasket dem, sier han.

HELTENE: Salomon Kalou dunket inn 3-3-målet, og blir gratulert av tomålsscorer Frank Lampard. Chelsea virket slått til pause, men kom sterkt tilbake i 2. omgang. Foto: AP
HELTENE: Salomon Kalou dunket inn 3-3-målet, og blir gratulert av tomålsscorer Frank Lampard. Chelsea virket slått til pause, men kom sterkt tilbake i 2. omgang. Foto: AP Vis mer

- Etter hvert kastet de innpå alt de hadde, og spilte med tre spisser. Jeg visste at kampen ville være punktert dersom vi scoret et fjerde mål - og det kunne vi gjort. Aaron Lennon kunne gitt oss 4-1, og jeg synes også vi burde hatt straffe, sier Spurs-manageren.

Drøye 20 minutter erstattet han Berbatov, som tidvis var briljant, med langt svakere Mido. Etterpå forklarte han at byttet ble foretatt av preventive hensyn.

- Uheldigvis hadde Berbatov et problem med lysken i pausen. Vi ville ikke risikere mer enn vi måtte, og hadde tross alt Mido på benken, sier Jol.

Målfest

De tok ledelsen seks minutter ut i kampen. Jermain Defoe dro av et par Chelsea-spillere, og ga ballen til Aaron Lennon. Pasningen var neppe ment for ham - men Lennon fulgte uansett opp med en delikat stikker til Berbatov, som under press fra Essien hamret ballen bak Peter Cech.

Chelsea ristet av seg åpningssjokket, og etter et kvarter var lagene like langt. Et mislykket skudd fra Michael Ballack ble til en perfekt pasning til Frank Lampard, som enkelt kunne skli inn utlikningen.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Tottenham var foran igjen.

Michael Essien så ut til å bli grepet av panikk da Lennon slo hardt foran mål, og i stedet for å klarere ut til corner, satte han ballen i eget nett.

Samme mann var heller ikke patent da Ghaly la på til 3-1 sju minutter senere.

Egypteren løp nesten over hele banen, forsøkte å spille gjennom Defoe, men ballen gikk rett til værs. Tre Chelsea-forsvarere sto med lua i hånda mens ballen dalte, Ghaly utnyttet den manglende besluttsomheten og trillet inn 3-1.

Kalou ble helt

Chelsea kom på banen som et helt annet lag i 2. omgang, men det ble ikke fart på sakene før Kalou erstattet Ashley Cole etter 64 minutter.

Sju minutter senere ga Lampard hjemmelaget nytt håp etter corner, og fire minutter før slutt vant Drogba en duell som Kalou vakkert dunket i mål på hel volley.

Selv ville ikke Mourinho ta særlig mye av æren for snuoperasjonen.

- Jeg bidro med byttene, men det var spillerne som gjorde det. Det var deres fortjeneste, sier han.

PS! Defoe kunne blitt den store helten, da han forserte tre Chelsea-spillere og skjøt i tverliggeren i sluttminuttene.

<B>STOR 1. OMGANG</B>: Her jubler Hossam Ghaly etter å ha løpt over halve banen og overlistet Peter Cech. Tottenham var strålende i 1. omgang og ledet 3-1 til pause, men tillot Chelsea å utlikne til 3-3.
<B>GODE VENNER: José Mourinho ga Spurs-manager Martin Jol en varm omfavnelse etter festkampen på Stamford Bridge.