Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reddet Norge fra VM-fiasko

Norge- Kuwait 29-27. Rune Haugseng løfter mannen som reddet Norge fra VM-fiasko. - Det var tur at Endre Nordli var så god i mål, sier landslagssjef Christer Magnusson til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forteller litt om hvor nær Norge var en VM-fiasko. Og nå venter gullfavoritt Sverige. 27 baklengs mot Kuwait er alt annet enn betryggende to dager før de norske fargene skal håndball-yppe seg mot söta bror i Egypt. # - Forsvarsspillet var dårlig. Heldigvis var vi strålende i angrepet. Og så var det tur at Endre var så god som han var, sier Magnusson til Dagbladet.

Selv var Nordli bare middels fornøyd:

- Det gikk bra, men likevel er jeg ikke helt fornøyd. Det var en del skudd jeg satset for tidlig på, sier 25-åringen til NTB.

Sliter fra start

Historien fra Ungarn-kampen søndag gjentok seg: Norge kom skjevt ut - og det var først da Nordli kom inn for Frode Scheie etter snaue ni minutter på stillingen 4- 6 at Norge satte kursen for åttendedelsfinale. Han gikk av banen med 29- 27-seier etter 16 redninger.

- Jeg vet rett og slett ikke hvorfor vi sliter i åpningen. Vi har snakket om det og skal ta en ny prat om dette før neste kamp, sier Magnusson.

Mot Magnussons landsmenn er bare Norge på sitt beste i 60 minutter nok til å hamle opp med svenskene. Og knapt nok da kan vi håpe på seier mot våre naboer i øst. Sverige er ubeseiret i en hard innledningspulje.

Oppskriften klar

Magnusson har ikke gitt opp på forhånd. Oppskriften er som følger:

- Keeperne våre må ha like mange redninger som de svenske keeperne. Vi må ikke skyte slik at Sverige får kontringer, og selv må vi ha ti scoringer på rush.

Magnusson vet at det er lettere sagt enn gjort. En seier vil være hans største triumf som trener.

- Det vil ikke bare være min største triumf. Det vil være den største triumfen for norsk herrehåndball, sier Magnusson.

- Er det en fordel at Norge har svensk landslagstrener i denne situasjonen?

- Ja, det tror jeg vel. Vi skal i hvert fall ikke tape på at vi ikke kjenner laget, sier han. # GULLGUTT: Rune Haugseng kan takke sin keeper Endre Nordli for at det blir flere VM-kamper i Egypt. # Foto: ESPEN HARTVIG, SCANPIX

GULLGUTT:</B> Rune Haugseng kan takke sin keeper Endre Nordli for at det blir flere VM-kamper i Egypt.