VENTER BARN: Kari Aalvik Grimsbø har termin i månedsskiftet mai/juni. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VENTER BARN: Kari Aalvik Grimsbø har termin i månedsskiftet mai/juni. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Reddet Norge i OL - nå går hun glipp av EM

Kari Aalvik Grimsbø er gravid.

Kari Aalvik Grimsbø er gravid. Landslagsmålvakten og hennes mann Håvard venter sitt første barn, og hun er derfor uaktuell for håndball-EM i Serbia i desember.

Grimsbø har termin i månedsskiftet mai-juni neste år.

- Vi gleder oss og er spente på det som venter oss framover. Selv om det fortsatt er lenge igjen til fødselen, gjør EM-uttaket kommende tirsdag at det er greit å offentliggjøre dette nå, sier Grimsbø til handball.no.

Hun sier at håndballkarrierens store mål var OL i London, der hun spilte en av hovedrollene på veien mot norsk gull. Hun kom også på stjernelaget i turneringen.

- London-OL har vært hovedfokus i de fire årene som har gått etter OL i Beijing. Vi hadde ikke lagt planer lenger enn til OL og inneværende sesong i Esbjerg. Ønsket om å få barn har vært der lenge, men alt til sin tid. Tidspunktet kunne ikke vært bedre nå, sier hun.

Hun kommer tilbake på håndballbanen etter fødselen. Hun har allerede bestemt seg for å satse mot Rio-OL i 2016.

- Jeg føler jeg stadig har mulighet til å utvikle meg som keeper og er ikke ferdig med håndball. OL i London var en stor opplevelse som ga motivasjon for videre satsing. Å få barn vil gi enda mer motivasjon og samtidig mulighet til å forlenge håndballkarrieren med noen år til.

Grimsbø trives i Esbjerg og signerte nylig for tre nye år. Kontrakten løper til sommeren 2016. Både klubben og landslaget ble informert tidlig om graviditeten for å kunne ta nødvendige grep.

Landslagsledelsen var forberedt på at en slik nyhet kunne komme.

- Det er godt å vite at hun ønsker å satse videre. I OL viste hun at hun er blant verdens beste målvakter, sier Thorir Hergeirsson til handball.no.

Han sier at Grimsbøs fravær gjør at Silje Solberg allerede i år kan få sin mesterskapsdebut.

(NTB)