Reddet på overtid

Jesse Lingards perlescoring og en strafferedning på overtid reddet alle tre poengene for Ole Gunnar Solskjær

SEIER: Ole Gunnar Solskjær kunne juble for seier tilslutt. Foto: Reuters
SEIER: Ole Gunnar Solskjær kunne juble for seier tilslutt. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

West Ham - Manchester United 1-2 (1-1)

Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United reiste til London for å slå tilbake etter tirsdagens skuffende nederlag mot Young Boys i Champions League.

Det klarte de med et nødskrik. For når det så ut som det skulle bli ett poeng til gjestene fra Manchester dukket utskjelte Jesse Lingard opp og dunket inn 2-1 for Solskjærs menn bare minutter før slutt.

Men dramaet var ikke over der.

For på overtid fikk hjemmelaget straffe og mulighet til å utlikne til 2-2. Da hentet David de Gea fram en kjemperedning og reddet seieren for Manchester United.

Dermed endte det 1-2 i London.

REDDET: David De Gea redder Mark Noble sin straffe. Foto: Reuters
REDDET: David De Gea redder Mark Noble sin straffe. Foto: Reuters Vis mer

I ekstase

- Jeg er i ekstase, sa matchvinner Lingard til Sky Sports etter kampen.

Men 28-åringen feiret ikke drømmescoringen. Den kom nemlig mot klubben han var på utlån i forrige sesong.

- Jeg fikk en strålende mottakelse. Jeg hadde det bra her, men jeg må gå videre med Manchester United og gjøre mitt beste med Manchester United, sa Lingard.

Scoringen smaker nok også ekstra deilig for Lingard som var med å gi bort den avgjørende scoringen til Young Boys på tirsdag.

- Jeg er veldig glad på hans vegne. Han hadde en tung kveld på tirsdag, men jobbet hardt og han er en positiv fyr, sa Solskjær om matchvinneren hans.

Men Lingard var ikke den eneste helten for Solskjær i dag. David De Gea reddet bokstavelig talt to poeng for gjestene.

- Det var det siste minuttet og jeg reddet. Det er tre enorme poeng for oss. Det eneste jeg tenkte på var at jeg måtte redde ballen, fortalte keeperen til Sky etter kampen.

DROPPET FEIRING: Cristiano Ronaldo måtte oppmuntre Jesse Lingard til å feire scoringen mot gamleklubben. Foto: AFP
DROPPET FEIRING: Cristiano Ronaldo måtte oppmuntre Jesse Lingard til å feire scoringen mot gamleklubben. Foto: AFP Vis mer

Ronaldo-mål

Etter drøyt 25 minutter kom kampens første store målsjanse, men Bruno Fernandes klarte ikke å overliste West Hams keeper. Og det skulle raskt straffe seg.

For bare minutter senere klinte Saïd Benrahma fra seksten meter. Skuddet gikk via Raphael Varane og sendte dermed David De Gea den ene veien og ballen den andre.

Men Manchester United skulle slå lynhurtig tilbake. De har nemlig Cristiano Ronaldo på laget.

Fernandes slo et gnistrende innlegg til sin landsmann. Ronaldos første avslutning ble reddet av Fabianski, men reutren kunne ikke keeperen stoppe og United utlignet på direkten.

Ole Gunnar Solskjær forteller til Dagbladet at klubben aldri vurderte å gi opp Jadon Sancho. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Ropte på straffe

Med unntak av en stor Ronaldo-sjanse i starten av den andre omgangen, sleit Manchester United med å bryte ned West Ham.

Etter 77 minutter gikk Ronaldo overende i West Hams sekstenmenter og 36-åringen ropte på straffespark. Martin Atikinson vinket spillet videre og sjekket ikke VAR-skjermen.

- Jeg er litt overrasket over at han ikke gikk for å se på reprisen der, sa SkySports kommentator Alan Smith

Den hadde vist at det var kontakt mellom Ronaldo og forsvareren, men ikke nok til å gjøre om på avgjørelsen i følge VAR-rommet.

FORTVILER: Ronaldo etter at han ble nektet straffesparket. Foto: Reuters
FORTVILER: Ronaldo etter at han ble nektet straffesparket. Foto: Reuters Vis mer

Overtidsdrama

Sluttminuttene ble et eneste stort kaos.

Først sendte Jesse Lingard Manchester United i ledelsen med et nydelig langskudd. Da trodde de fleste at alle tre poengene var på vei til Manchester.

Men så enkelt var det ikke.

For to minutter ut i overtiden handset Luke Shaw i egen sekstenmeter og etter en VAR-sjekkt dømte Atkinson straffe. West Ham-manager David Moyes byttet inn sin beste straffeskytter Mark Noble for å sikre poenget for hjemmelaget.

Det gikk ikke. David de Gea reddet straffa og sikret seieren for Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer